Connect with us

Derfor burde du prøve at rejse alene

Hverdag

Derfor burde du prøve at rejse alene

Min første rejse alene, er den bedste ferie, jeg nogensinde har været på. Det var spændende, og det var mit eventyr – mit helt eget.

Jeg var blevet færdiguddannet, og havde behov for at gøre noget for at markere det. Jeg havde altid haft en drøm om at rejse alene, så nu skulle det altså være! Jeg er halv spanier, og da jeg havde familie på øen Menorca, som jeg aldrig havde mødt, var jeg ikke tvivl; min rejsedestination skulle være den lille spanske ø.

Beslutningen blev taget og billetterne blev købt

Endelig kom dagen, og skulle nu ud på mit eventyr. Jeg havde planlagt lidt hjemmefra – booket hotel og undersøgt hvad der var at se. Jeg prøvede ikke at planlægge alt for meget hjemmefra, for meningen med min rejse var også, at jeg skulle få brudt nogle af mine grænser. Prøve at spise alene på en restaurant – gisp! Prøve at tage alle beslutninger selv, uden at skulle tage hensyn til nogen. Hvad havde jeg selv lyst til? Jeg skulle selv finde ud af alt.

Tip! Hvis du skal ud og rejse alene, så mærk efter hvad du har det bedst med. Skal du planlægge alt hjemmefra, for at kunne slappe af på ferien? Eller har du behov for at gøre alt spontant på ferien? Det er vigtigt, det bliver en god oplevelse, så gør dig nogle tanker om, hvordan du har lyst til at rejse alene, inden du står i en situation, der bliver en øv-følelse for dig.

Min ferie tog en drejning

Efter lidt research hjemmefra fandt jeg ud af, at jeg havde ret meget familie, der stadig boede på øen. Jeg fik kontakt til dem på Facebook, og aftalen var at de ville stå i lufthavnen, når jeg landede.

Da jeg landede, var jeg ondt-i-maven-nervøs. Da jeg havde grebet min kuffert, måtte jeg ud og friske min makeup op. Jeg var så nervøs, som var det en første date. De var nok ret ligeglade med, hvordan jeg så ud, og om min læbestift sad on point, eller ej. Men jeg havde lige behov for at trække vejret, inden jeg tog skridtet ud i hallen. Hvad nu hvis vi slet ikke havde noget at tale om?

Da jeg trådte ud i hallen, stod en gruppe mennesker og kiggede på mig med et stort smil. Jeg fandt hurtigt ud af, at de taler lige så meget, som jeg selv gør. Emner at tale om, ville der tydeligvis ikke mangle.

Fra der af gik det hurtigt. De kørte mig til mit hotel, og jeg aftalte helt spontant at mødes til aftensmad senere med min fars kusiners døtre. En middag senere stod vi allesammen på et dansegulv, og der blev vi til klokken syv om morgenen.

Jeg endte stort set med at være  sammen med dem hele ferien. Drømmen var jo at prøve at rejse alene, og jeg havde da også tid alene, men det blev ikke helt, som jeg havde forventet – ikke så alene som jeg allerførst havde planlagt. Det endte der imod at blive meget bedre. Jeg fik ikke kun oplevelsen med at kaste mig ud i noget alene, men også en helt ny familie.

menorca2

Ikke nok med at jeg lærte øen af kende, har jeg nu fået nogle fantastiske mennesker i mit liv.

Det kan godt være, du ikke lige møder en ny familie, hvis du tager ud og rejser alene. Men min pointe er, at du aldrig kan vide, hvad der sker af fantastiske ting, når du tager ud på eventyr alene.

Hvem ved, måske der venter dig noget helt fantastisk derude? Kærlighed? Venner for livet? Oplevelser du aldrig vil glemme? Du skal blot booke en flybillet og finde ud af det.

Vi har alle vores grunde til, hvorfor vi burde rejse alene, det er bare om at finde ud af, hvorfor du burde.

Så ja, måske får du ikke rigtig direkte svar på, hvorfor du burde prøve at rejse alene. Men jeg kan kun give dig mine anbefalinger. Om du gør det fordi, du lige er blevet single, træt af de kedelige dage herhjemme, træt af at rejse med dine veninder eller måske brug for en udfordring, så er alle årsager gode, så længe det føles rigtigt for dig.

Kom så af sted!

Continue Reading

More in Hverdag

Til top