Connect with us

Hvem burde betale på den første date?

Kærlighed

Hvem burde betale på den første date?

Først skal det nævnes, at der i dag ikke findes nogen regler, når det gælder dating. Den første date kan være en candlelight dinner, nøgenbadning, slå søm på værtshus eller sågar pokémon-jagt, og sex kan ske efter fem dates elle fem minutter. Der findes simpelthen ikke nogen regler efterhånden, og det er vel egentlig en god ting? Det synes jeg i hvert fald.

I finder jeres måde at gøre det på, og hvad der føles naturligt for jer to, når I skal lære hinanden at kende, og det er vel også den bedst mulige date? I kan gøre lige, hvad I har lyst, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert.

Men måske er det også det værste ved dating i dag?

Der findes ikke nogen som helst regler i dag, og derfor kan der også opstå en masse tvivl; Hvad er det rigtige at gøre i denne situation?

Alle regler tager vi efterhånden lidt med et gran salt, men med det resultat at mange af os, nu er lidt i tvivl om, hvad vi skal gøre. Blandt andet i en af de mest akavede situationer ved dating;

Hvem skal betale på jeres date?

Førhen var det altid manden der betalte, men det er vi begyndt at gøre lidt op med, for hvorfor er det egentlig lige ham, der skal betale?

Vi er allesammen forskellige; nogle kan godt lide en mand, der betaler, fordi for dem, er han så en ‘rigtig mand’, andre synes det er for gammeldags, og vil gerne kunne tage vare på sig selv, og vil gerne signalere over for ham, at de ikke har brug for ham. Til sidst er der dem, der bedst kan lide at splitte regningen, men det er oftest der, hvor det godt kan gå hen og blive lidt akavet, for hvordan aftaler man lige det?

 

Dette gjorde min kæreste og jeg

Da jeg mødte min kæreste til en fest, tog mine veninder og jeg videre i byen med ham og hans venner. Jeg havde ingen forventninger om, at han skulle give drinks, men alligevel stod han der med en drink til mig, men ikke kun til mig – også alle mine veninder. Det var virkelig sødt og galant, for egentlig havde han kun snakket med mig hele aften, så de havde da slet ikke forventet noget.

Da vi skulle på vores første ‘rigtige’ date, mødtes vi til cocktails, og selvom han virkelig havde svært ved det, så sørgede jeg for, at det var mig der gav denne gang. Han var ikke helt tilfreds med situationen, men det havde jeg det selv bedst med.

Personligt, synes jeg det er meget gammeldags, at det er ham der skal betale. Men det kommer også lidt an på situationen. Under alle omstændigheder er der ikke noget værre, når man er i tvivl om, hvem der skal have pungen frem.

Sådan kan du aflæse, hvem der skal betale

 

Må jeg invitere dig på kaffe?

Hvis daten blev arrangeret ved, at han inviterede dig ud, så er det ret tydeligt, at du godt kan forvente, at han vil betale.

Hvis han vil betale, skal han nok sørge for at betale

Tro mig, du vil ikke være i tvivl, hvis hans plan er at betale, for så vil han ikke sætte jer i en situation, hvor I skal stå og være i tvivl. Han vil sørge for at være hurtigt med kortet, eller endda have betalt før I er helt færdige med at spise.

Han bestiller kun en kaffe til sig selv

Umiddelbart kan dette godt virke superego og ikke særlig galant, men det betyder simpelthen bare, at han gerne vil gøre det tydeligt, at I splitter regningen op. Det er lidt nemmere at gøre, hvis I mødes på et to-go sted for derefter gå en tur med kaffen i hånden.

Han håber på, at du betaler

Er han lige lovlig længe om at finde den pung frem, og er det som om, han har placereret sig godt og grundigt bag dig? Så kunne tegnene ikke være tydeligere; han synes, det er dig der burde betale.

 

Shero

Continue Reading

More in Kærlighed

Til top