Connect with us

Sådan overholder du dit nytårsforsæt

Hvordan overholder jeg mit nytårsforsæt?

Hverdag

Sådan overholder du dit nytårsforsæt

Det er starten på et nyt år, og det betyder en ny start. Det betyder også, at rigtig mange af os laver et nytårsforsæt. Hvad vil du gøre anderledes i det nye år? Er der noget, du gerne vil blive bedre til? Nogen vil gerne tabe sig, andre vil gå efter en forfremmelse på jobbet, og nogle vil gerne stoppe med at ryge.

Har du også lavet et nytårsforsæt i år? Det er helt sikkert ikke første gang, og måske du desværre har fejlet lidt med det tidligere. Men det skal være slut nu!

Sådan overholder du dit nytårsforsæt

Vær realistisk

‘Jeg vil gerne tabe 30 kilo på en måned’. Nej, det kommer du så ikke til. Når du laver et nytårsforsæt, skal du jo meget gerne kunne fuldføre og holde det. Derfor er det vigtigt, at du er realistisk. Ville det ikke være fedt at kunne holde dit nytårsforsæt hele året og ikke bare i januar? Ja, det ville være ret nice. Derfor er det vigtigt, at du sætter nogle realistiske mål, så du kan opnå nogle succeser med det. Ellers bliver det ikke en særlig sjov proces, og det skulle det jo meget gerne være.

Sig det til nogen

Når du deler det med andre, føler du dig lidt mere forpligtet til at overholde det. For andet ville jo være pinligt. Det er det egentlig ikke, men det føler du. Har du et ønske om at gå sukkerfri her i januar? Så del det med dine kollegaer, måske der er nogen af dem, der gerne vil være med? Så er det langt sjovere og nemmere at nå dit mål. Men lad være med at sige det til for mange, det kan også blive for irriterende, hvis du har hundrede af mennesker, der skal spørge dig, hvordan det går med dit nytårsforsæt. Det giver ikke mening at lægge for meget pres på dig selv. Det er nok, at du selv presser dig.

Husk at rose dig selv

Vi har alle en tendens til at være for hårde ved os selv. Det er altså noget fis. Stop med det. Du er megasej, og det er ikke nemt at lægge sine dårlige vaner og rutiner om. Derfor bliver det også langt nemmere at holde dine forsæt, hvis du husker at være sød ved dig selv og fortælle dig selv, at du klarer det godt. Giv dig selv et klap på skulderen, og forkæl eventuelt dig selv med et stykke nyt tøj hver anden måned som gulerod – med mindre dit forsæt er at bruge færre penge på shopping. Det vil holde motivationen oppe.

Lad være med at slå dig selv i hovedet

Bare fordi du lige kommer til at falde i, betyder det ikke, at du ikke har holdt dit nytårsforsæt. Det hænger egentlig lidt sammen med at være realistisk. Hvis du fra start af har sat et nytårsforsæt, der giver dig plads til en pause, vil du undgå følelsen af, at du har fejlet. Jo, du er måske på kur, men der skal også være plads til at have det lidt sjovt. Med sjovt mener vi kage. Jo, det er måske ærgerligt. Men kom videre, det er ikke jordens undergang. Du skal bare op på hesten igen.

Sæt delmål

Det hjælper på motivationen, hvis du husker at sætte nogle delmål. Skal du nå at udføre noget inden sommer? Jamen, det er der ret lang tid til, og der er fare for, at du kører død i det. Derfor skal du sætte nogle delmål, så du løbende kan glæde dig over, at det går godt. Og så vil det også få dig til at holde motivationen kørende.

You can do it!

 

Shero

Continue Reading

More in Hverdag

Til top