Foodiefying

Placeholder

Skøn

7 grunde til at du klør forneden

Har du nogensinde stukket hænderne i bukselommen for at klø lidt dernede, eller stillet dig bag et tøjstativ, når du har været ude at shoppe, så ingen så dig klø dernede? Måske du lige skulle undersøge, hvorfor du klør forneden, for en af de her syv ting kan være grunden til det.

1 Knopper

Hvis du intimbarberer dig, kan du godt risikere at få knopper forneden, og de kan klø som en i helvede. Så det er altså med at få styr på dine barberingsteknikker, så du undgå knopper. Læs vores bedste tips her.

2 Bakteriel vaginose

Der findes både sunde og usunde bakterier i vores krop, og sker der en ubalance i sunde baktier forneden, sker der også en ændring i pH-værdien, og det ender med kløe. Bakteriel vaginose er den mest almindelige årsag til, at du klør forneden. Not so nice.

3 Svampeinfektion

Du får svamp forneden, når den vaginale pH-værdi ryger helt ud af balance. Når ubalancen bliver så stor, kan det være fordi  du har brugt antibiotika, fået for meget sukker, eller er stresset. Hvis du klør meget og har en gullig eller fyldig udflåd, er der stor sandsynlighed for, at svamp er dit problem.

4 Kontaktirritation

Hudirritation kan skyldes allergi overfor parfume, tilsætningsstoffer, kondomer eller glidecreme. Du kan få hævelser, opleve kløe og rødme. Irritationen kan også skyldes barbering, av! Brug altid parfumefri produkter – også vaskemiddel og showergel – og du behøver ikke vaske dig dernede med sæbe, din skede er nemlig selvrensende, smart.

5 Eksem eller psoriasis

Det kan ligne et ganske almindeligt udslæt, være rødt og klø, og det er langt fra behageligt. Du skal have creme fra din læge til at smøre med, så du kan ikke undgå at komme et smut forbi din læge.

6 Kønssygdomme

Det er sagt mange gange før, og det kommer ikke som en overraskelse; du kan få kønssygdomme af at have sex. Det er sygdomme som herpes, klamydia, gonoré og fnat, der er mest almindelige. Symptomerne på kønssygdommene er kløe, tyk udflåd og svien, når du tisser. Det er ikke sikkert, at du oplever symptomer, selvom du er blevet smittet, så beskyt dig altid, når du har sex.

Hormonelle ændringer

Når dine hormoner svinger, eksempelvis under menstruation, graviditet og overgangsalderen, kan du opleve kløe og tørhed. Du bør bruge produkter uden parfume, og du kan også overveje at skifte dine tamponer ud med med en menstruationskop. Sådan en er altså ret smart, og mere sund for din jay-jay.

 

Shero

Kilde: womenshealthmag.com