Connect with us

Bliv smuk med kokosolie

Skøn

Bliv smuk med kokosolie

Kokosolie er the bomb, og en af grundene til at vi er vilde med kokosolie her på redaktionen er selvfølgelig at duften emmer af ferie.

Hver gang det bruges til madlavning er det som en eksotisk ret bliver til, og den skal nydes under palmen.

Hvis man ser bort fra den skønne duft, så er der ti andre ting, der gør, at vi er vilde med den lækre olie.

1 Øjenmakeup-fjerner

Det gik fra madlavning til makeup, men den er altså god nok.

Kokosolie kan også bruges til at fjerne din mascara – og endda den vandfaste! Put en lille smule på en vatrondel og masser forsigtigt dine øjenvipper. Mens du masserer olien rundt og fjerner makeuppen, giver den samtidig en masse af fugt, både til vipper og den fine hud ved din øjenomgivelser.

2 Highlight og fiksér

Det er med at fremhæve alle de skønne ting vi har, og det er blandt andet kindben, læbekant og huden lige under dine øjenbryn.

Smør en lille smule kokosolie på dine kindben, ved din overlæbe, på og lige under dine bryn. Brun en gammel og vasket mascarabørste til at redde dine bryn på plads bagefter.

Husk endelig ikke at bruge for meget, så det bliver et fedtet resultat.

3 Ansigtsmaske

Hvis vil have en ansigtsmaske der er giver din hud fugt og er bakteriedræbende, skal du bare blande kokosolie med lidt honning. Smør den i ansigtet og lad den sidde i ca. 15 minutter før du renser ansigtet grundigt.

Kan du godt lide at lave dine egne masker, der giver din hud lige det, den har brug for, så prøv se her, hvordan du kan lave flere masker.

4 Fjerner overskydende neglelak

Når vi lige har lagt neglelak, sidder der næsten altid rester på fingrene rundt om neglen – og det kan være svært at få af uden at ramme selve neglen.

Smører du kokosolie på dine fingerspidser, venter nogle minutter, og tager en vatpind og kører over de uønskede klatter, kommer de af så let som ingenting. Og helt uden at det på neglen forsvinder.

Den perfekte balsam

Kokosolie har også en blødgørende effekt, og derfor er den perfekt at putte i håret. Den er nemmest at arbejde med, når den er flydende, men den faste form kan også bruges.

Du masserer bare olien  i spidserne af dit tørre men nyvaskede hår, og lader det sidde så længe som muligt.

Gerne natten over – så læg et håndklæde på din pude, så den ikke bliver fedtet. Og så vask det grundigt med shampoo bagefter. Du kan også gøre det inden din træning, og så bare lave en fletning i håret.

6 Barbering

Den klassiske barberskum kan godt være en dyr affære – og indeholde mange kemiske stoffer.

Kokosolie gør sig glimrende til barbering, både fordi den skåner huden, efterlader den blød og lækker og kun indeholder naturlige ingredienser – så er der dømt bløde ben hele året rundt.

Ant- age

Man kan vel aldrig begynde at bekæmpe de satans linjer for tidlig.  Kokosolie er fyldt med E-vitamin og er derfor den perfekte ansigtsmaske, du kan bruge natten over. Olien har både en opstrammende, men også en udrensende effekt, så den kommer både rynker og urenheder til livs.

8 Tørre hænder

Kokosolie er den perfekte håndcreme, fordi den er så fugtgivende. For at undgå at det fedter for meget, kan du nøjes med at smøre en lille smule på.

9 Lidt i kaffen

Du kan også forsøge dig med kokosolie i din morgenkaffe. Det gør, at du får sunde fedtstoffer allerede fra morgenstunden, der giver dig masser af energi og regulerer din appetit.

Er det lidt for meget kaffesmag stadigvæk, så kan du tilføje lidt kokosmælk, som du kender fra madlavning. Det er også en god løsning, hvis du prøver at undgå mælkeprodukter.

Continue Reading

More in Skøn

Til top