Connect with us

Så ofte skal du vaske dit hår

Hvor ofte skal jeg vaske hår?

Skøn

Så ofte skal du vaske dit hår

Det er snart ikke til at finde ud af. Er det usundt at vaske hår hver dag? Er det dumt ikke at give det en omgang shampoo hver dag? What to do? Vi giver dig svaret – bare læs med.

LÆS OGSÅ: 5 tegn på at du ikke vasker dit hår længe nok i badet

Surprise – du skal kende dit hår

Ja, desværre kan vi ikke give dig et entydigt svar, for du skal faktisk kende dit hår, før du kan få svaret. Det er nemlig forskelligt fra hårtype til hårtype, hvor ofte håret har godt af at blive vasket. Så tjek ud herunder, hvilken hårtype der passer på dig, og find så ud af, hvor ofte det skal vaskes.

Fint, tyndt eller olieret hår

Vask dit hår hver eller hver anden dag. Alle har en naturlig olieproduktion fra hovedbunden, men den olie bevæger sig altså hurtigere ned ad håret, når man har fint eller tyndt hår. Og det er netop olien, der kan give håret et fedtet udtryk. Hvis du er en af dem, der har en olieret hovedbund, men ikke har lyst til at vaske håret hver dag, så brug en tørshampoo. Den kan hjælpe på det fedtede look. Du kan også prøve at bruge en skælshampoo – det kan også være en hjælp til den olierede hovedbund.

Mediumtykt eller tørt hår

Vask dit hår hver anden eller tredje dag. Hvis du vasker håret oftere end det, kommer du højst sandsynlig til at fjerne alle de olier, der netop får dit hår til at se skinnende og sundt ud. Hvis du føler, at dit hår bliver hurtigt fedtet, fordi du ikke vasker det så ofte, kan du prøve at vaske det kun med vand og måske lige putte en smule balsam i spidserne.

Tykt eller krøllet hår

Vask dit hår en til to gange om ugen. De naturlige olier, hovedbunden producerer, vil være længere tid om at nå ned gennem håret, når du har tykt eller krøllet hår. Det vil sige, at der går lang tid, før dit hår er eller virker fedtet. Og faktisk kan de her olier hjælpe på krusethed og også give et lidt glattere udtryk til håret. Men husk nu ikke at lade helt være med at vaske håret – for meget olie kan have den modsatte effekt.

LÆS OGSÅ: 6 overraskende grunde til at du har fedtet hår

Kilde: Self

Continue Reading

More in Skøn

Til top