Connect with us

Sådan påvirker sukker din hud

Sådan påvirker sukker din hud

Skøn

Sådan påvirker sukker din hud

Yikes, er sukker den lille djævel, vi alle frygter? Påvirker sukker din hud?

Ja, for sukker kan du også kalde for the wrinkle maker. Så hvis du kun gik rundt og tænkte på din lille muffin top, og at “der alligevel ikke er nogen, der ser den om vinteren, så hit med alle kagerne”, får du en grum besked her.

Derfor påvirker sukker din hud

Simple kulhydrater, som du finder i sukker, hvidt brød, sodavand og pasta, får dit insulinniveau til at suse op. Det er derfor, du bliver så energifyldt, lige når du får det. Men denne høje mængde af insulinen laver en betændelse, og sender den rundt i hele kroppen.

Denne betændelse – inflammation kalder man det også – danner et enzym, der går ind og nedbryder den collagen og elastin, du har i huden.

Collagen og elastin er det, der holder din hud glat, spændstig og rynkefri. Med tiden nedenbrydes collagen alligevel, men spiser du meget sukker fra de simple kulhydrater, sker det meget hurtigere. Og er du samtidig soldyrker, ja så går det endnu hurtigere.

Du kan altså sagtens begynde at få linier og rynker, mens du er i 20’erne. Men bare rolig, du kan også spise dig til en smuk hud.

Vi siger ikke, at det er helt forfærdeligt at have linjer og rynker. Alt vi siger er, at hvis du ikke har lyst til at få rynker tidligere end højst nødvendigt, så er det måske ikke en tosset idé, at skære ned på dit sukkerforbrug.

Kilde: Huffingtonpost

Continue Reading

More in Skøn

Til top