Connect with us

Der er en sammenhæng mellem din træning, og hvornår du drikker alkohol

Har du overvejet, om der er en sammenhæng mellem alkohol og træning?

Sund

Der er en sammenhæng mellem din træning, og hvornår du drikker alkohol

En kold øl eller et koldt glas vin – der findes jo nærmest ikke noget bedre, når man er helt udmattet. Meeen, hvordan påvirker det lige din træning? Er der en sammenhæng mellem alkohol og træning, eller er det bare noget fis det hele? Man hører jo så meget om, at det er dårligt. Læs om sammenhængen her.

Hvem var med?

I en undersøgelse blev der testet, om der var en sammenhæng mellem, hvornår man dyrker motion, og hvornår man indtager alkohol. Holdet bag undersøgelsen samlede 175 testpersoner, der var i alderen 18 til 75 år. De skulle svare på et spørgsmål og dokumentere, hvad de hver dag i tre uger drak, hvilke dage de dyrkede motion, og hvor meget motion det blev til i løbet af de samme tre uger.

Hvornår drikker man mest alkohol?

Bliver du overrasket, hvis vi fortæller, at undersøgelsen viste, at deltagerne drak mere alkohol på de dage, træningen var ekstra hård. Men slå nu koldt vand i blodet, for det betød ikke, at de personer, som trænede hårdt, ofte også drak mere, end hvad godt er. Faktisk har de generelt set et moderat alkoholindtag. Så bare rolig, det er stadig et moderat alkoholindtag personerne har  – de vælger bare at drikke mere de dage, de har trænet hårdt.

Hvorfor er det sådan?

Når man har trænet hårdt, fortjener man så ikke en belønning? Sådan tænker vi mennesker i al fald ofte. Vi har jo lige været så superseje og gode – og nogle gange er et klap på skulderen bare ikke nok.

 

Kilde: Popsugar

Continue Reading

More in Sund

Til top