Connect with us

Vil du gerne tabe dig? Spis ost og chokolade

Sund

Vil du gerne tabe dig? Spis ost og chokolade

Vægttabsindustrien er større end nogensinde før – og mange millioner værd.

Konstant kommer der nye trends, mens de gamle sjældent bliver kasseret, hvilket giver et virvar af kurer, retninger og religioner inden for sundhed.

5:2, Intermittet Fasting, Paleo, Ketose, LCHF, Spis seks måltider om dagen .. Listen er uendelig.

Og en undersøgelse viser da også, at tre fjerdedele af briterne er på slankekur, men at de samtidig er tre gange så fede, som i 1980.

Jeg vil æde min (lowcarb, proteinrige) hat på, at det også gælder danskerne.

Er der mange på kur, fordi fedme er et voksende problem, eller er fedme et voksende problem, fordi alle går på kur hele tiden?

Det er ikke helt til at sige, men sandheden er, at vi bliver nødt til at gøre noget. Og nok noget helt andet, end vi har gjort de seneste år?

Grunden til, at så mange fejler i deres vægttab, kan skyldes den totalt oversete faktor; mikroberne i vores mave.

Det mener Tim Spector i hvert fald. Han er epidemiologi-professor i England og forfatter til bogen, The Diet Myth: the real science behind what we eat. 

Han holdt et foredrag i London, hvor han forklarede, at der er næsten 2 kg mikrober i en gennemsnitlig mavesæk, og at der er mange flere mikrober i kroppen, end celler. Faktisk er der 10 gange så mange mikrober end der er celler i menneskekroppen!

Derfor er der stor grund til at tage den lille mikroorganisme seriøst!

Hvad skal man så gøre, hvis man gerne vil tabe sig?

Professor Spector anbefaler, at man indtager chokolade, vin, kaffe og ost!

Han mener, at vi alle sammen har forskellige sammensætninger af mikrober i vores mave, og at det bl.a. har en indflydelse på, hvor meget vi vejer .

Stramme diæter eller slankekure, der indebærer kalorietælling eller udelukkelse af en eller flere fødevarer, har ikke hjulpet briterne til at tabe sig. Og Professor Spector mener, at det skyldes den totale ligegyldighed over for den rolle, mikrober i maven, spiller.

Den klassiske kalorietælling virker ikke, siger Spector, fordi der er forskel på kalorier, og nogle påvirker din vægt på én måde, mens andre gør noget helt andet. Selvom antallet af kalorier måske er det samme.

“Vores snæversynede opfattelse af, at vægttab handler om kalorier ind og kalorier ud, og vores manglende evne til også at tænke i mikrober og probiotiske mavebakterier, er grunden til, at så mange fejler med deres vægttab“, siger Spector.

Den bedste måde at holde sig sund på, er ifølge Spector altså at spise ting, der sætter gang i de gode bakterier i maven. Jo flere forskellige bakterier du har i maven, desto slankere og sundere er du, afslørede et studie, han lavede på tvillinger.

Chokolade, ost og vin

Det er opskriften, hvis du vil øge diversiteten af bakterier i din mave.

Alle disse fødevarer indeholder nemlig polyfenoler, der er antioxidanter, som mikroberne lever af i din mave, og dermed får dem til at forplante sig.

Vin og chokolade indeholder en type af polyfenoler, der hedder flavonoider, som han siger har ‘antiflammatorisk og vigtige mikrobiotiske virkninger.’

Dog skal vi lige huske, at det er kakaoen i chokoladen, der er det gode. Ikke alt sukkeret og mælken, som meget chokolade er fyldt med.

Ost er også en god fødevare for maven. Den upasteuriserede ost, altså. Den er nemlig også spækket med gode probiotiske bakterier.

Så især ost, vin og chokolade er med til at skabe et godt miljø i maven, som dermed kan hjælpe dig med at tabe dig, leve længere og undgå rigtig mange sygdomme.

Lad os lige slå noget fast

Dermed ikke sagt, at du skal tage et glas vin, et stykke primadonna og en plade chokolade hver aften, vel?

Det er der ingen sundhed i.

Den bedste måde at få en god maveflora, er ved at spise varieret. Grunden til at vi tager på af slik og junk, er ikke nødvendigvis indholdet af sukker og fedt, men primært fordi de indeholder så få ingredienser.

Det handler om at spise varieret og få en masse næring gennem den mad du spiser. Og for guds skyld ikke springe osten, vinen og chokoladen over – i små mængder.

 

Kilde: Indenpendent

Continue Reading

More in Sund

Til top