Connect with us

Gør denne ene ting for at undgå oppustethed (og det har ikke noget med mad at gøre)

Sund

Gør denne ene ting for at undgå oppustethed (og det har ikke noget med mad at gøre)

Du ved sikkert efterhånden godt, hvad der giver oppustet mave.

Det er meget forskelligt, hvor meget man lider af det, og hvad der er årsag til oppustetheden. Men som regel er det mangel på vand og søvn eller for meget sukker, hurtige kulhydrater eller kaffe. Og det er selvfølgelig fornuftigt at styre så meget som muligt uden om de ting, du ved giver dig uro i maven.

Men der findes faktisk også et andet trick:

Man har nemlig fundet ud af, at der er en meget stærk sammenhæng mellem din hjerne og din mave. Derfor foreslår diætister, at man implementerer en form for afslapningsøvelse hver dag i bare fem minutter. Det kan være meditation eller stressøvelser eller også bare dybe vejrtrækninger.

Din sindstilstand har en direkte effekt på, hvordan din mave har det. Det er jo også derfor, at du mærker følelser i maven – både sommerfugle, nervøsitet og angst.

Helt ro, dybe vejrtrækninger eller meditation i fem minutter dagligt kan altså gøre alverden – også mindske oppustethed.

Hvis du er helt ny i meditationsverdenen, kan du tage en kop te og nyde den helt i ro eller tænke over det, når du tygger din mad. Det behøver ikke altid være på en pude i skrædderstilling med rendende vand og stearinlys.

Prøv det hver eneste dag i 5-10 minutter og mærk, om det ikke gør en forskel for både dig og din mave.

Kilde: PopsugarFitness

Continue Reading

More in Sund

Til top