Connect with us

Hader du at løbe? Derfor skal du stoppe

Hader du at løbe

Sund

Hader du at løbe? Derfor skal du stoppe

Løb er en rigtig god måde at dyrke motion på, af et hav af grunde, som I helt sikkert godt kender. Men hader du at løbe? Så skal du altså ikke gøre det.

For selvom løb er nemt og ligetil – du kan gøre det lige, når du har lyst, og det er godt for både din kondition, benmuskler og core – så findes der også andre sportgrene, som kan give dig noget særligt.

 

DU BURDE OGSÅ LÆSE: 5 gange hvor du virkelig ikke skal træne

 

Lad dig ikke forblænde

Problemet med løb er nemlig også, at alle tror det bare er lige til. Så køber de de dyreste løbesko og går i gang.

Der er både en stor risiko for at blive skadet, hvis man bare kaster sig ud i at træne op til et halvmarathon, men hvad endnu værre er; man kan miste motivationen og lysten til helt at træne, fordi man aldrig bliver glad for at løbe – og det er jo ellers så nemt og noget for alle?

Løb er kun godt hvis du bliver ved. Bliver ved i lang tid – resten af dit liv måske.

Det skal du gøre i stedet

Og sådan fungerer motion altså – hvis du synes, det er sjovt, bliver du ved, og så synes du, det er endnu sjovere, og så bliver du ved. Og derfor er den absolut bedste form for træning, den du får gennemført. Lad være med at føle, du er dum, fordi du ikke lige er til løb – eller den nyeste form for fitnesstrend for den sags skyld.

Hvis du elsker løb. Fedt. Run Forrest, run.

Hvis ikke, så lav noget andet. Løb er heldigvis ikke den eneste effektive motionsform. Faktisk findes der næsten ikke nogle ueffektive motionsformer.

Lej en badmintonbane, tag en tur i svømmehallen, dyrk zumba eller hvad der nu gør dig glad og får dig af sted. Læg ikke for hårdt ud, så du bliver skadet. På den måde vil også bevare din motivation – og så er det noget, der holder (næsten) hele livet.

 

Continue Reading

More in Sund

Til top