Connect with us

Ny undersøgelse: Et varmt bad svarer til en gåtur på en halv time

Afslapning

Sund

Ny undersøgelse: Et varmt bad svarer til en gåtur på en halv time

Hvis du hellere vil tage et varmt lækkert bad end at træne, er det faktisk muligt. Ja, du kan selvfølgelig altid droppe træningen og slappe af i stedet, men nu viser en ny undersøgelse, at et varmt bad er lige så effektivt som en gåtur på en halv time. Ikke dårligt, vel? Nu skal du høre, hvordan det hænger sammen.

Folkene bag undersøgelsen ønskede at finde ud af, hvad der sker med kroppen, når man hæver temperaturen i kroppen med én grad. Deltagerne skulle tage et 40 grader varmt bad i en time. De skulle også cykle i en time. Nogle af resultaterne var ikke vildt overraskende: Deltagerne forbrændte flere kalorier, da de cyklede. Men folkene bag undersøgelsen fandt samtidig ud af, at hvis du går i et varmt bad i en time, svarer det til en gåtur på en halv time. Hvis du går i bad i en time i 40 graders varmt vand, forbrænder du 130 kalorier. Så næste gang din kæreste eller roomie brokker sig over, hvor lang tid du er i bad, kan du bare kaste denne artikel i hovedet på dem.

Og der er faktisk flere fordele ved et varmt bad:

Væk med forkølelsen

Er du forkølet for tiden? Eller har du problemer med allergi? Så hop i et varmt bad og luk døren, så du kan udnytte alle de dampe, der bliver tryllet frem ved hjælp af det varme vand. Det løser hele snotsituationen i næsen.

Du sover bedre

Kan du huske, hvor træt du er efter en tur i svømmeren? Så træt bliver du også efter et dejligt langt bad. Kroppen bliver nemlig træt, når der sker store temperaturskift. Derfor er det en god idé, hvis du tager et varmt bad, hvis du har svært ved at falde i søvn.

Slut med ømme muskler

Hvis du er øm efter dagens træning, kan du forkæle dig selv med et varmt bad. Det løsner nemlig musklerne op.

 

Kilde: RemedyDaily

Continue Reading

More in Sund

Til top