Connect with us

Opskrift: Disse lowcarb peanutbutter-karamel-stykker er det bedste, du har smagt længe

Sund

Opskrift: Disse lowcarb peanutbutter-karamel-stykker er det bedste, du har smagt længe

Denne fantastiske opskrift er fra bloggen, All Day I Dream About Food. Og vi kan jo ikke andet, end at erklære os enige i hendes følelser for mad! Tjek Carolyns blog ud, der er virkelig mange gode ting.

Her er vores foreløbige yndlings (med forbehold for at vi falder for noget endnu mere lækkert)!

Og så er de både glutenfri og lowcarb.

Opskriften giver 16 barer. Hver bar indeholder 6 g kulhydrater og 2,3 g fibre, hvilket giver en mængde af NET kulhydrater på kun 3,7 g.

Sådan laver du bunden

Ingredienser

3 dl mandelmel
0,5 dl kølet smør
0,5 dl sukkererstatning, for eksempel Sukrin eller Bodylab Zero
1/2 tsk Xanthan Gum (effektiv glutenfri kilde til kostfibre)
15 dråber Stevia-ekstrakt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Bland mandelmel, smør, sukkererstattning, xanthan gum og stevia-ekstrakt i en blender. Rør til massen er godt smuldret.
  3. Pres massen jævnt ned i en bradepande på ca 20×20 cm.
  4. bag i 15 minutter eller mindre, bare indtil det er let gyldent.
  5. Ta den ud og sæt den til at køle.

077-690x575

Sådan laver du peanutbutter-cremen

Ingredienser

1 dl sukkererstatning, for eksempel Sukrin eller Bodylab Zero
1 tsk vand
1 dl flødeskum
1 dl peanutbutter
0,5 spsk vanilje-ekstrakt

Fremgangsmåde

  1. Bland sukkererstatning og vand sammen i en lille gryde og sæt den på kogepladen med mellem varme.
  2. Rør jævnligt indtil ’sukkeret’ har små bobler, det tager cirka 5-7 minutter.
  3. Tag det af varmen og rør flødeskummet i – det vil nok boble ret meget.
  4. Sæt det tilbage på varmen og lad det koge et minut.
  5. Rør peanutbutter og vanilje i indtil massen er helt galt.
  6. Hæld det over den afkølede bund.

122-690x575

Sådan laver du chokoladetoppingen

Ingredienser

6 spsk smør
75 g usødet, mørk chokolade
2 spsk sukkererstatning, for eksempel Sukrin eller Bodylab Zero
2 spsk kakaopulver
1/2 tsk vanilje-ekstrakt
15 dråber Stevia-ekstrakt

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret sammen med det hakkede chokolade og ’sukkeret’ i en lille gryde på lav varme. Rør konstant indtil massen er helt glat.
  2. Tilføj kakaopulver og rør grundigt.
  3. Rør vanilje og Stevia i.
  4. Hæld massen over den afkølede panutbutterceme og udjævn det med en dejskraber.
  5. Lad det hele køle af og sætte sig ved stuetemperatur i ca. en time
Continue Reading

More in Sund

Til top