10 fejl i Disney-film, du ALDRIG har lagt mærke til

Tjek de vilde fejl i Disney-film her

author
Mette Pabst
Vi elsker de gode, gamle Disney-klassikere, som vi har set SÅ mange gange. Men selvom Disney laver nogle af de bedste film, så findes der altså alligevel fejl. Nogle af dem er svære at få øje på … Har du nogensinde lagt mærke til de her 10 fejl i Disney-film? Selvom det ikke er alle fans, der har spottet dem, så er det altså over tid blevet til en hel del fejl i Disney-film. Fejlene er måske små, men når man først lægger mærke til dem, kan man næsten ikke forstå, hvordan Disney ikke selv har opdaget dem, før filmene blev udgivet. Medierne Screen Rant, Thegamer og Mojo har alle lavet deres top 10 over de dummeste fejl i Disney-film. Vi har samlet de værste nedenfor. Læs også: 10 tatoveringer med Disney-citater, du bare IKKE kan undvære

1 Løvernes konge

Det her er en af de mest elskede Disney-tegnefilm, der findes. I 2019 får vi Disneys nye udgave af Løvernes Konge, og Simba er da for cute i denne her trailer. Vi glææææder os!

Måske husker Disney at have lidt bedre styr på øjenfarven i den nye version. For i Løvernes Konge er det, som om de ikke kan blive enige om, hvilken øjenfarve Nala skal have. I den ene scene har hun grønne øjne, i den næste scene blå. Det her er en af de mindre fejl i Disney-film. Men vi forstår ikke, hvordan det kan ske.

2 Skønheden og Udyret

Der er et eller andet HELT galt med tidslinjen i denne her klassiker. Rosen vil kun blomstre, indtil prinsen bliver 21 år. Og herefter vil forbandelsen blive permanent. Men vi lærer også, at forbandelsen allerede har hvilet over slottet i 10 år. Så prinsen var altså 11 år, da heksen forbandede ham? Selvom børn kan være irriterende, er det måske alligevel en tand for groft.

3 101 Dalmatinere

Det er ikke kun tidslinjer, den er gal med i nogle Disney-film. I 101 Dalmatinere er Robert ude at gå en tur med Pongo, og dalmatinerhunden vil for alt i verden have, at hans ejer møder ejeren til den søde hundalmatiner, der også er i parken.

Roberts hat ligger på en bænk, da Pongo pludselig farer frem og Robert må halse efter i snoren – uden sin hat. Men i scenen lidt efter, da de to støder ind i Anita og hendes søde dalmatinertæve Perle, har Robert pludselig sin hat på. Men den var jo på bænken. Og han tog den ikke med. Så hvordan kan han pludselig have den på igen – kan han trylle? Det er altså en dum fejl i Disney-filmen, som vi ellers VIRKELIG elsker.

Læs også: En Disney-drøm bliver til virkelighed: Se ALLE Disney-film online ET sted

4 Askepot

Her har vi fat i en af de virkelig gamle klassikere. Derfor kan vi måske også godt unde Disney denne her – de var jo ikke så øvede dengang. Meeen alligevel … Hvorfor er det, at Askepots kjole pludselig ændrer sig på hendes bryllupsdag?

Først har den lange ærmer. Så har den pludselig korte. Det er altså en skør fejl.

5 Junglebogen

Junglebogen er en af de hyggeligste film – i hvert fald i de scener, hvor Baloo er med. Den hyggebjørn skaber altså god stemning.

Derfor er det måske også lidt underligt, at Mowgli ikke helt gider at lytte til sin ven. Under en af scenerne beder Baloo ham om at klø ham på venstre skulder. Mowgli går straks i gang med at klø – men han vælger altså den højre. Ups.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at man lærer forskel på højre og venstre, når man er opfostret af ulve.

Læs også: 8 Disney-film, der skal genindspilles med virkelige mennesker – hvilke SKAL du se?

6 Tarzan

Du har nok ikke spottet denne her fejl, medmindre du er uddannet biolog …

Da Jane og hendes far opdager Tarzan, taler de om, at både Dronning Victoria, Charles Darwin og Rudyard Kipling vil være interesserede i at møde ham. Og det ville de med garanti også. Problemet er bare, at da Darwin døde, var Kipling altså kun 17 år og langt fra kendt inden for sit fag. Så de har i hvert fald ikke begge to kunne mødes med Tarzan.

7 Tornerose

Endnu en af de gamle klassikere. Men Tornerose-filmen har altså lidt et problem med tidslinjen. For i filmen siges der flere gange, at der er tale om det 14. århundrede. Men hvordan i alverden kan der så være fyrværkeri – noget, der først blev opfundet i Kina et århundrede senere?

Læs også: Denne Disney-film passer bedst til dig ifølge dit stjernetegn

8 Den lille havfrue

Vi ELSKER Ariel! Og derfor kan vi også se igennem fingre med de ret mange fejl i Den lille havfrue. Som når hunden Max slikker Ariels kind, og hun tørrer den forkerte kind af med hånden.

Men alligevel: I en scene smadrer Ariels far statuen af prins Erik til uigenkendelighed. Og alligevel kan Ariel sidde lige bagefter med statuens hoved i hænderne – fuldstændig intakt. Hvordan forklarer I lige den, Disney?

9 Toy Story

Der er altså en ret vilde fejl i den første Toy Story-film. For eksempel når legetøjssoldaterne skal overvåge, hvad der sker nede i stuen til Andys børnefødselsdag. De bruger en babymonitor til at tale med Woody oppe på værelset. Men den babymonitor, de har med, er altså kun en, der fungerer som højtaler. Altså burde soldaterne slet ikke kunne kommunikere med legetøjet oppe på værelset.

10 Monsters, Inc.

De ikke ALT for uhyggelige monstre, Mike og Sullivan, er på et tidspunkt på flugt. De bruger de mange skræmmedøre til at hoppe rundt i verden lynhurtigt. Men medmindre de også kan hoppe i tid, er der altså lidt problemer med tidslinjen.

For de er både i Florida og Nepal under flugten, og i begge lande er det nat. Men geografisk giver det ikke helt mening, fordi Florida og Nepal ligger på hver sin side af jordkloden.

Læs også: De virkelige historier bag de her Disney-film er grusomme

Artikelbillede: HO / Reuters / Ritzau Scanpix