10 gode ideer til, hvordan du kan holde fødselsdag

author
Emilia Jacobsen

Det er vist de fleste af os, der fejrer vores fødselsdag hvert år. Måske med undtagelse af dem, der virkelig hader at blive ældre og derfor helst vil have dagen overstået. Heeey, embrace din alder, og find på en sjov måde at fejre, at der er gået endnu et år. Hvis du klikker videre, kan du få masser af inspiration til, hvordan du kan holde fødselsdag næste gang.

1 Børnefødselsdag

Og så tænker du sikkert: ‘WTF!? Jeg er sgu da ikke et barn mere’. Neeej, neeej, men det behøver da ikke at holde dig fra at holde fødselsdag, præcis som da du var lille. Det er altså en af de hyggeligste måder at holde sin fødselsdag på, og så er det dejligt stille og roligt. Det kræver kun boller, lagkage og kakao og så selvfølgelig en håndfuld gæster. Pust et par balloner op, dæk bordet og glem ikke at puste lysene ud på lagkagen.

 

2 Cake all over

Den her fødselsdag handler KUN om kage og selvfølgelig også en lille smule om dig. Der skal virkelig gå kage i den, på den gode måde. Tænk ‘Den store Bagedyst’! Der skal slet ikke være noget mad, for kage skal være i fokus. Først og fremmest skal du udfordre dig selv og prøve dig frem med lidt lækre forskellige kager. Du kan for eksempel prøve disse: Brownie med Oreos og skumfiduser, Cheesecake med Daim, og Mojitocheesecake. Og ja, du skal lave alle tre.

Ud over de kager, du selv laver til dine gæster, er det oplagt med en ‘pimp your cupcake’-bar. Og hvad er det så? Du sørger for at have bagt muffins, og dem stiller du så sammen med skåle fyldt med forskellig frosting, toppings, krymmel, og hvad du nu kan finde på af sjove sager. Kun fantasien sætter grænser, så det er bare om at komme ud at handle. Du og dine gæster skal nu pynte og designe deres egen cupcake, og så selvfølgelig spise den bagefter. Lyder det ikke som en megahyggelig aktivitet? Underholdningen er hjemme!

 

3 The game is on

Er du og dine gæster klar? For nu står den på den vildeste spilleaften. Det eneste, du skal sørge for, er tonsvis af snacks i form af chips, dip, slik, grøntsagsstænger, sodavand, og alt hvad I nu kan finde på at nippe til og sætte tænderne i i løbet af aftenen. Og så mangler du selvfølgelig prikken over i’et – brætspillene. Det bliver den hyggeligste dag eller aften, hvor I får grinet og snakket og ikke mindst konkurreret. Del jer ind i hold, uanset hvad I spiller, for det er sjovest og hyggeligst, og byt så rundt blandt personerne på holdene en gang imellem.

 

4 Cocktail hour

Fødselsdagen her er en af de finere af slagsen. Du og dine gæster skal nemlig dresses lidt op i nogle fine cocktailkjoler eller andet, der passer til lejligheden. Du dropper middagen og fyrer i stedet op for en masse lækre cocktails. Du kan jo starte med at byde dine gæster på et lækkert, iskoldt glas Frosé og ellers servere nogle delikate Cosmopolitans, friske Mojitos og nogle skønne Aperol Spritz.

Senere på aftenen, når I er klar til at give max gas, er det tid til shots. Og der skal du helt klart bevæge dig ud i at lave både Nutella-shots, Skittles-shots og isshots. Dine gæster vil elske dem!

 

5 Brunch

Det er en klassiker, ja, men en klassiker går netop aldrig af mode. Hvem elsker ikke en lækker brunch med alt inklusiv? Mums. Den skal selvfølgelig være hjemmelavet, og derfor skal du stå i køkkenet hele morgenen, så både gæsternes øjne og mund bliver tilfredsstillet.

Den står på røræg, bacon, pølser, pandekager, yoghurt med bærkompot og granola, hjemmebagt brød, ost, marmelade, kage, frisk frugt, smoothie, juice, kaffe og te. Så er du vist også ved at være der. Du kan selvfølgelig også bare vælge nogle af tingene ud og servere det. Hvis du vil køre helt luksus, så glem ikke Champagne. Anret det som en buffet eller på bordet, I skal spise ved. Velbekomme.

 

6 Out and about

Du behøver jo ikke nødvendigvis at holde din fødselsdag derhjemme, tværtimod er der masser af muligheder for at holde den et andet sted. Hvor det skal være, kommer helt an på, hvad du har lyst til. Vil du gerne ud at spise, så find en restaurant, der passer perfekt til anledningen, og husk at bestille bord og eventuelt serveringer i forvejen. Har du lyst til at lave noget aktivt? Så find på en aktivitet, I alle kan være med til, og book i god tid. Hvem ved, måske I skal ud at spille minigolf eller prøve paintball, hvis du er til det mere ekstreme.

 

7 Mexicansk tema…

…eller et helt andet tema. Der findes uendelig mange temaer, der er oplagte til en fødselsdagsfest, så det er bare om at brainstorme. Mit forslag er en fødselsdag med mexicansk tema, fordi det er ligetil, lækkert og meget festligt. Det skal være gennemført, så følg med her:

I Mexico er alle gader fyldt med farverige vimpler, så det skal dit hjem også være. Derfor skal din borddækning også bærer præg af det. På med en masse farver, og vær ikke bange for at bruge farvede paptallerkener, det hører nærmest til. Sørg også for, at der er en Piñata, som du og gæsterne skal slå til senere på aftenen.

Sig til gæsterne, at de på forhånd godt må tænke i mexicansk outfit. Du behøver ikke at forlange, at de skal ud at købe et helt kostume, men det er bare sjovest, hvis de lige har tænkt over nogle små mexicanske detaljer.

Når det kommer til mad og drikke, skal det selvfølgelig skrige: MEXICO! Start ud med at servere en frisk Margarita. Hele aftenen skal der selvfølgelig være Corona med lime til folket. Og glem nu ikke Tequilaen, men se, om du kan få fat i en ægte mexicansk Tequila, for det er altså noget helt andet end det der klamme stads, vi drikker herhjemme.

Maden skal også være i orden og ægte mexicansk. Og nej, du skal ikke lave mexicanske pandekager, som vi kender dem herhjemme. Det skal være den ægte vare, og det er blandt andet tacos, men det er altså ikke de hårde, bøjede skaller, du kender. Det er små majspandekager med lækkert fyld. Google er din ven, når det kommer til den ægte mexicanske mad.

 

8 Tapasfrokost

Hvem siger en fødselsdag skal holdes om aftenen? Inviter dine gæster over til et overdådigt frokostbord fyldt med den lækreste tapas. Brødet er essentielt, så sørg for at enten at købe eller lave noget lækkert af slagsen. Ellers fyr op for diverse pølser, oste, pateer, oliven, pesto, tapenader, dadler i baconsvøb, bruschetta, melon i skinkesvøb, tomatsalsa, og ja anything, der kan fungere i tapassammenhæng.

 

9 Sleepover

Åh ha, nu bliver det nostalgisk. Vi skal nemlig tilbage til de gode gamle dage, hvor du fik lov til at holde sleepover for veninderne til din fødselsdag. Det skal du da gøre igen! Inviter dine allerbedste veninder over, og sig til dem, de skal have sovepose eller dyne med og kun må komme ind, hvis de er i nattøj. Gør stuen eller soveværelset klar med madrasser, puder og tæpper over det hele. Bestil en masse pizzaer, sørg for slik, chips og ikke mindst sodavand i massevis, og hyg jer så med alverdens gode film.

 

10 Dance all night

Så er der dømt fest, og der skal danses heeeeeele natten. I kan enten starte med en god middag og drinks derhjemme og så tage videre i byen. Men du kan også sørge for at bestille bord inklusiv flaske på din yndlings club, og så kan I mødes der og give den gas hele natten. Fortæl stedet, at du har fødselsdag, så kan det være, de gør lidt ekstra ud af det.