10 ting, som du HELT sikkert kender, hvis du er fra 90’erne

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Åh, 90’erne var en god tid at vokse op i. Popmusikken var for fed. Håret og tøjet fik dig til at ligne et omvandrende fastelavnsris. Selv legetøjet og slikken var bedre dengang. Hvis du selv er fra 90’erne, kan du helt sikkert nikke nostalgisk til de her 10 ting.

Læs også: 10 barnlige ting, du gør, selvom du er i dine 20’ere

1. Cracy hair, don’t care

Håret skulle være vildt. OG WOW, hvor du rockede hestehalen med to totter hængende løs i hver side. Ekstra nice blev det, hvis de liiige fik en gang hårmascara i en funky farve. Hvis du VIRKELIG skulle give den gas, så kom crepejernet og hårglimmeren da også frem.

2. Catchy tunes

Musikken var for AWESOME! Din CD-afspiller kunne blive rødglødende af at afspille Spice Girls, Aqua, eller Absolute Music med ALT det nyeste musik non-stop.

3. Diddle

ALLE pigerne elskede Diddle. Om det var på sengetøj, brevpapir, servietter, viskelædere – you name it, så MÅTTE du eje det.

4. Klamt slik

De fleste kan sikkert huske fornemmelsen af POP ROCKS, der smeltede på tungen. Og fandtes der noget bedre end Push Pop og fedtede fingre på en varm sommerdag? Slikket i 90’erne var bare mere opfindsomt, farverigt og syntetisk.
Hvis du er fra 90’erne, har du helt sikkert også spist de her otte snacks fra barndommen i lange baner.

5. Med på moden

Du så for lækker ud i det der neonfarvede joggingsæt, som både du og dine søskende havde i matchende sæt. Og hvis du var rigtig heldig, så havde du et par Buffalo-sko!

6. Gå tur med hunden

Yoyo’en var et hit. Og det gav for vild credit i skolegården, hvis du kunne lave tricks.

7. Nokia 3310

ALLE fra 90’erne har haft en Nokia 3310. Murstenen, der kunne klare alt. OG med det fedeste spil nogensinde: SNAKE.

8. Tamagotchi

“I’m your Tamagotchi. So happy that you love me. And we shall be together, for ever and for ever…”
Et levn fra 90’erne er Tamagotchien. Desværre gik den af mode, men hvis du bliver grebet af barndomsnostalgi, skal du måske tjekke denne liste over syv ting, du gjorde om sommeren, da du var barn, som du helt sikkert skal gøre igen

8. Playstation 1

Du fik din første Playstation. Og hvis du var RIGTIG heldig, havde du hele to spil – nemlig både Tekken 3 og Crash Bandicoot.

9. Underholdningen

Nu til dags får børn smidt tegnefilm og underholdning i hovedet fra en af familiens hundredevis af kanaler og streamingtjenester. Sådan var det ikke, dengang du var barn. Ugens højdepunkt var Disney Sjov, og du stod troligt op hver søndag morgen for at se Snurre Snups Søndagsklub.
Hvis du ikke er bange for, at dit Disney-univers fra barndommen skal krakelere, så kan du jo læse de virkelige historier bag Disney-filmene.

10. Indretningen

Du havde helt sikkert enten en lava- eller ufolampe på dit værelse. Hvis du rigtig var med på moden, så havde du også en oppustelig stol eller en sækkestol i hjørnet. Og når du lagde dig til at sove, var det under en oplyst himmel af selvlysende plastikstjerner.

Læs også: 6 nederen ting ved at være flyttet hjemmefra