12 festivaltyper, du HELT SIKKERT kender

Foto/ Shutterstock

author
Mathilde Brandborg

Allerede i køen kan du spotte en glimmerbombe af et menneske, der danser rundt med en cocktail, som var det et awardshow. Ved siden af hende, ligger der en fyr og moser rundt i en sø af øl (eller måske tis). Hvis du har været på en festival, er du garanteret stødt på en af disse 12 festivaltyper:

Flagbæreren

Han er der til samtlige koncerter, og du har faktisk undret dig over, om han er blevet klonet – for du har endnu ikke oplevet at se en koncert, hvor han IKKE har stået og blafret med sit flag midt i menneskemængden. Får han mon noget mad!? Flagbæreren tilhører en af de festivaltyper, du KUN kan se, når der er en koncert.

Stilletdronningen

Der er bare nogle, der ikke vil gå på kompromis med deres forfængelighed. Og det er sådan set ligemeget, om det er skybrud eller 30 grader og sandstorm – makeuppen er on point, og det samme er outfittet. Det kan risikere at koste et par stiletter, men det er uden tvivl det værd.

Læs også: 5 ting, du aldrig skal gøre på en festival

Tunspiseren

… Og vi snakker ikke en lækker friskfanget tunbøf, men en dåsetun, der er cirka 60 grader varm. Tunspiseren holder sig mest til dåsemad og RIGTIG billig øl. Der kan herske tvivl om, hvorvidt tunspiseren har medbragt sko eller ej – men hvis der en sjælden gang ses fodtøj på denne festivalgænger, er det som regel et par gummistøvler, der hænger sammen med gaffatape.

Hygiejnenægteren

Det er ham, du virkelig IKKE har lyst til at give hånden, fordi han tydeligvis ikke har set en bruser hele festivalen. Bare det at indånde luften ved siden af ham, giver dig alvorlige bekymringer for, om du mon fanger en omgang skide-bræksyge. Han har lagt alt, hvad der hedder basal hygiejne på hylden, for han bliver alligevel så fuld, at han pisser i bukserne senere.

Læs også: 9 personer deler deres værste festivalhistorier

Teenageren

Teenageren har en af sine første ture på festival og er fuldstændig on fire! Der er INTET, der kan vælte ham eller hende af pinden. Jo mere larm, desto bedre. Teenageren skal afprøve ALT. Han eller hun vil garanteret miste stemmen allerede efter det første døgn på festivalen, fordi han eller hun har røget 40 smøger og ikke sovet. Det her er en af de festivaltyper, der gør det sjovt at være med!

Den påvirkede

Han er blæst fra start til slut. Du skal ikke forvente at kunne føre en samtale med ham – for han er på en helt anden planet end dig. Det kan være skræmmende at se på, men husk, hvad vand kan gøre! Du kan eventuelt bilde ham ind, at det er ren vodka, der er i det glas, du giver til ham – han kan garanteret ikke smage forskel alligevel.

Læs også: Sådan bliver sex på en festival en lækker oplevelse

Veteranen

En hærdet festivalgænger, der kender alle de gode tips og tricks til at få det bedste ud af festivalen. Det kan være en kæmpe fordel at teame sig op med en veteran, fordi du med stor sandsynlighed får lov til at blive lidt VIP.

Maskotten

En maskot er en type, der sjældent forlader campen – heller ikke, selvom vedkommende er den eneste, der sidder og drikker øl, fordi ALLE andre er til Eminem. Det er godt at have en maskot i sin camp, så ved man, at der altid er nogle at komme hjem til.

Læs også: 8 sjove musthaves til jeres camp på sommerens festivaler

Coachella

Det kunne være dejligt, hvis der var palmer, og hvis Miley Cyrus stod og bestilte en Mojito ved siden af dig i baren, men let’s face it – de fleste danske festivaler ligger meget langt fra “Coachella”. Og det er slet ikke så dårligt! Der vil dog altid være et par folk, der har klædt sig ud i alt for dyrt mærketøj, rullet sig i palietter og som spiser sushi hver dag – det skal de selvfølgelig også have lov til.

Moren

Hun er campens mor og I har brug for hende! Hun har et helt apotek med, og hun drikker ikke (ret meget) alkohol. Hvis du skulle finde dig selv i en situation, hvor du har drukket lidt for mange lunkne dåseøl, så kan hun helt sikkert være behjælpelig. Du kender hende nok fra din venindegruppe, hvor hun som regel også agerer mor for jer. Det er i øvrigt også hende, der tager bad i håndsprit, hver gang hun får øje på et pissoir.

Læs også: 5 jobs, du ikke ønsker at have som frivillig på en festival

Metalleren

Festivaler har som regel en masse musik at byde på – og gerne fra forskellige genre. Af og til vil du se sortklædte, øldrikkende, svedlugtende metallere, der sniger sig rundt i skyggen og venter på at komme i pitten til In Flames. De gider nok ikke rigtig at føre en samtale med dig, hvis du primært er der for at høre Rihanna.

Campcrasheren

En af de der festivaltyper, der kommer tilfældigt forbi jeres camp en dag, hvorefter han ligesom bare flytter ind. Ingen ved, hvor hans telt eller hans venner er, men han er flink til at købe øl til jer allesammen, så det er vel også ok, at han bare bliver.

Læs også: 7 situationer, du kender, hvis du har prøvet at knalde på Roskilde Festival