12 ting, du kender, hvis du har passet børn

Læs om 12 ting, du kender, hvis du har passet børn

author
Annemarie Friis Persson

Måske du har arbejdet i en børnehave. Men har du nogensinde passet børn – ude i virkeligheden, hvor de kan løbe frit omkring, og du alene har ansvaret for nogle andres børn? Så kender du helt sikkert en eller flere af disse ting.

Læs også: 12 ting, du kender, hvis du er moren i jeres venindegruppe

1 Du blev forvekslet med deres mor

Det er ligesom, når folk kalder dig for damen. Du føler dig skræmt, men også lidt voksen.

2 Din tålmodighed blev sat på prøve

Need I say more?

3 Du glædede dig til, forældrene kom hjem

De er meget søde sådan nogle børn … Når man kan aflevere dem tilbage igen.

4 Du brugte omvendt psykologi

Hvis der var noget, du ikke kunne få dem til, for eksempel at tage sko på, brugte du omvendt psykologi. “Jeg tror ikke på, at du selv kan tage sko på” – det virkede altid. Lige indtil de blev ældre og gennemskuede dig … Damn!

5 Du var deres bedste ven

Der findes ikke noget bedre end sætningen “Du er min bedste ven”. Så vidste du, at du gjorde noget rigtigt.

6 Du var et stykke legetøj

Børnene fik dig altid til at deltage i deres meget opfindsomme lege. Lege, du aldrig troede, du skulle komme til at kende. Og så klatrede de på dig, som var du et klatretræ.

7 Tv’et var din bedste ven

Havde du ikke overskud til at deltage i deres lege, tændte du for tv’et. Så kom der ro på. I to minutters tid i hvert fald.

8 “Sagde du lige det?”

Har du passet børn, kender du helt sikkert den her. De sagde ofte ting, der gjorde dig mundlam. Især når andre kunne høre det, og du blev nødt til at undskylde på deres vegne.

9 Alt var “sejt”

“Ej hvor sejt” blev dit citat i deres selskab. Hvad skal man ellers svare, når de fortæller alle deres “seje” historier?

10 Du brugte bestikkelse

Var der noget, du ikke kunne få dem til, ikke engang med omvendt psykologi, bestak du dem med en tebolle, en figenstang eller en ostehaps. Det kan godt være, at deres forældre havde bedt dig om at lade være med at give deres børn for mange snacks i hverdagene, men hvem har lyst til at opleve et barn, der ligger og skriger og græder på gaden, fordi han eller hun ikke ville hjem fra vuggestuen eller børnehaven? Ikke mig i hvert fald …

11 Du nød stilheden

Du håbede altid på, at de ville falde i søvn i løbet af dagen, så du endelig kunne slappe af. Og når det en sjælden gang imellem skete, satte du pris på stilheden, som om du aldrig havde sat pris på den før.

12 Du mistede lysten til selv at få børn

Det lyder måske dramatisk. Men hvis du nogensinde har passet børn i den trodsige alder, ved du, hvad jeg snakker om … Og den lyst kommer vel tilbage en dag, ikke?