3 fede ting, der sker, når du ser din YNDLINGSserie igen

Elsker du også at se yndlingsserier? Ifølge en amerikansk undersøgelse er der flere fede grunde til at gense din yndlingsserie.

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Jeg tror helt seriøst, at jeg har set ALLE sæsoner af Gilmore Girls næsten 10 gange. Og ifølge 15 tegn på, at man er afhængig af en serie, er jeg KLART afhængig. ELSKER du også bare at se yndlingsserier? Altså de serier, som du bare KNUSELSKER, og hvor du kender alle karaktererne ud og ind? Og hvor du nærmest kan alle replikker i samtlige sæsoner udenad? Så er du ikke alene. For jeg er sikker på, at vi er rigtig mange, der SLET ikke kan lade være med at gå tilbage og se yndlingsserier – om det så er Gilmore Girls, Sex and the City eller noget tredje – igen og igen.

Og ifølge en amerikansk undersøgelse er der faktisk flere grunde til, at vi elsker at gense vores yndlingsserie. Det skriver Popsugar.

1 Du bliver nostalgisk

Lorelai og Rory fra Gilmore Girls har fulgt mig, siden jeg var 13 år gammel. På en måde føler jeg nærmest, at jeg er vokset op sammen med Rory i Stars Hollow. Og det giver faktisk god mening. For når du vælger at se yndlingsserier, tænker du automatisk tilbage på det sted, du var, da du så serien første gang. Og det kan føles rigtig trygt og rart. Kan du ikke nærmest dufte din mors hjemmebagte boller, når du ser Gossip Girl for 117. gang?

2 Du slår hjernen fra

Ifølge undersøgelsen bliver det nemmere at forstå en serie, når vi vælger at se yndlingsserier igen og igen. Og når du har set det samme afsnit af Pretty Little Liars nok gange, behøver du nærmest ikke at tænde for hjernen. Hånden op, hvis du også elsker ikke at slappe heeeelt af.

3 Du lærer måske noget nyt

Da du var yngre, kan det være, at du syntes, Dean fra Gilmore Girls var den PERFEKTE fyr. Men så blev du ældre, og så var Jess fra samme serie lige pludselig liiidt mere interessant. Og sådan er der så mange ting, der ændrer sig med alderen. Derfor kan det også være, at du måske ser karaktererne i din yndlingsserie i et andet lys, efter du er blevet ældre. At se yndlingsserier kan lære dig en masse om livet. Og den læring ændrer sig måske i takt med, at du selv bliver ældre og danner nye meninger. Lidt vildt at tænke på, ikke?

Læs også: Så mange afsnit skal du se af en serie, før du bliver afhængig