3 ting, du skal STOPPE med at gøre i en gruppechat på Facebook

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Du kender måske en del (uskrevne) regler på Facebook. Der er ting, der okay at gøre – og så er der ting, der virkelig ikke er cool. Men er du med på, hvordan du bør opføre dig i en gruppechat? For ja, der er altså nogle ting, du VIRKELIG bør stoppe med at gøre netop i gruppechatten på Facebook. Det skriver Mirror.

Læs også: Hvis du gør denne ENE ting på sociale medier, har du det BEDSTE parforhold

ALLE kender til irriterende typer på Facebook. Jo – du har også nogle i tankerne lige nu. Og måske er du endda selv en af dem ..? En ekspert i god etikette (altså, hvad der er rigtig og god opførsel) har lavet en guide til Facebook. Og guiden viser netop, hvordan folk bør opføre sig i en gruppechat – og hvad de VIRKELIG bør stoppe med at gøre på Facebook.

Læs også: Lykkelige par på Facebook er måske ikke så lykkelige, som de udgiver sig for at være

1 Lad være med kun at skrive ÉT ord

Yes, du kender typen. Er det mon dig selv? Ligegyldigt hvad er det i hvert fald en af de ting, som du og dine venner bør stoppe med at gøre i en gruppechat på Facebook. Hvis du nøjes med at besvare andres beskeder med et enkelt ord eller en emoji, kan det virke uhøfligt. Men det kan også give det indtryk, at du ikke rigtig har tid eller lyst at tale med de andre fra chatten.

2 TUSIND beskeder i træk …

Det er stressende at åbne en gruppesamtale, hvor en person har sendt flere beskeder i træk – UDEN at lade andre fra samtalen kommentere eller svare. I guiden står der, at det kan virke både forvirrende og dominerende på andre, der er en del af gruppechatten.

Læs også: 10 SMS’er, du ville modtage fra din kat, hvis den havde en telefon

3 Undgå sladder – hold en god tone

Det siger måske sig selv. Men det er altså virkelig dårlig stil at begynde at sladre midt i en gruppechat. Generelt er det ikke fedt at bagtale andre, men i en gruppechat kan man altså nemt komme til at såre nogle. Tænk, hvis nogle fra chatten er venner med den, der bliver sladret om? Det er dumt. Så ja, det er naturligvis altid bedst bare at være sød og høflig.

Læs også: Her er den VIRKELIGE årsag til, at piger sender nøgenbilleder