4 skænderier, ALLE veninder helt sikkert har

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Hvis du har en virkelig god veninde, så har I helt sikkert også prøvet at være uvenner. Det kan være over store livsomvæltende ting eller bare små ligegyldigheder … Men så er der også de skænderier, som går igen i de fleste venskaber. De virker umulige at undgå, også selvom man egentlig helst bare vil slippe for dem. Good news! Med hjælp fra psykolog Danielle Forshee giver vi dig de bedste tips til at løse de fire mest almindelige skænderier. Yes, skænderier, som de fleste veninder har. Det skriver Bustle.

Læs også: 5 tegn på, at du skal slå op med din veninde

I er uenige om hinandens valg

Bare fordi I er veninder, behøver I ikke være enige om ALT. Hvad der er det rette for dig, er måske det helt modsatte for din veninde. Derfor er det en naturlig del af et sundt venskab at acceptere hinandens forskelligheder. Du har selvfølgelig lov til at have DIN mening – og det er da også helt okay, at du deler den med din veninde. Men ifølge Forshee er det bedste, du kan gøre at lade være med at forsøge at ændre din venindes holdning. I stedet bør du prøve at forstå hende og respektere hendes perspektiver.

Du er jaloux

Det er helt normalt at mærke et stik af jalousi af og til. Og selvom der er logiske grunde til, at du bliver jaloux på din veninde, så kan jalousi være utroligt skadeligt for et venskab – og for dit eget selvbillede. Derfor er det vigtigt at lægge mærke til de tanker, som skaber jalousi hos dig. Ved at analysere på dine egne tanker kan du få noget klarhed over det rigtige problem og den egentlige grund til, at du føler dig jaloux.

Din veninde er for kærestekedelige

Ja, det er da rart for din veninde, når hun får en kæreste. OG selvfølgelig kan du være glad på hende vegne. Men du føler dig måske lidt overset eller synes, at det er for meget. For hun har pludselig forvandlet sig til en omvandrende amøbe, der kun kan eksistere, hvis hun sidder fast på sin kæreste. Du har måske mest lyst til at ruske hende, indtil hun bliver sit normale gamle ‘jeg’. Men ifølge Forshee er det ikke den bedste løsning. Hendes råd er i stedet, at du stiller spørgsmål til din venindes følelser og oplevelser i sit forhold. Forhåbentlig vil du få mere forståelse for hendes liv, og hvorfor hun har ændret sig så meget.
Mon ikke også at du kan give din veninde en friendly reminder om, hvor mange gange om ugen, man i virkeligheden bør se sine veninder? UDEN at du og din veninde bliver uvenner.

Brok uden handling

Gode veninder lytter selvfølgelig til hinandens problemer. Meeen det kan være en smule irriterende at lægge øre til en masse brok, som din veninde aldrig gør noget ved. Så hvordan tackler man sin veninde i sådan en situation uden at blive uvenner? Spørger man Forshee, er løsningen at lytte til din veninde og bagefter pointere, at din hun har nævnt problemet flere gange. Spørg hende om, hvordan hun har prøvet at løse det. Det kan måske være fristende at komme med uopfordrede løsninger til din veninde. Her er Forshees råd tydeligt: Lad være! Løsningen bør komme fra din veninde. Men det kan være hjælpsomt for hende at snakke sig frem til den sammen med dig.

Læs også: Her er den ULTIMATIVE guide til at få nye veninder