frivillig på en festival

Hverdag

5 jobs, du ikke ønsker at have som frivillig på en festival

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den juni 12, 2018

Du vil rigtig gerne på festival, men du vil også rigtig gerne være fuld på denne festival. Du kan ikke lige finde pengene til den halvdyre billet, og da slet ikke hvis du også skal konserveres i vodka en hel uge. Heldigvis ved du, at der som regel er mulighed for at blive frivillig på en festival.

Det lyder sgu da meget fedt, det der med at arbejde lidt og så få en billet i retur. “Herre Gud, det kan da ikke være så slemt” tænker du overlegent for dig selv, indtil du står der med lort til knæene (bogstavlig talt) og ønsker, at du havde gennemskuet jobbeskrivelsen ‘toiletvært’ fra start.

Der er ikke meget Coachella over sådan at stå der i vaders og diskutere med dig selv om, du bør indånde med mund eller næse for at passe bedst muligt på dit helbred. Meget må du finde dig i som frivillig på en festival.

LÆS OGSÅ: 15 ting du ikke kan undvære, når du skal på Roskilde Festival 

Der er helt klart fede job som frivillig på en festival, men der er satme også dem, som du ALDRIG ville have taget, hvis du havde vidst, hvad de i virkeligheden indebar. Dem har vi samlet i en lille smuk symfoni for dig, så du kan mindes de lange timer, hvor du selv stod for skud eller grine lidt af din veninde, fordi det lige akkurat er hende, der skal udsættes i år.

P-vagt

Var det noget med at sidde på en plastikstol fra Jysk Sengetøjslager i fire gange otte timer, imens dine venner spiller ølbowling i solen?

Det er nemlig lige præcis dét, der kommer til at ske, hvis du har fået job som p-vagt på en festival.

Brandvagt

Det lyder måske actionspækket, men når det kommer til stykket, er det alt andet end det. Som brandvagt får du lov til gå den samme rute igen og igen og igen og igen. Og det er altså ikke sådan en rute, der strækker sig fra den ene ende af festivalen til den anden. Nej, det er nærmere en rute, som, hvis du går RIGTIG langsomt, kan klares på et kvarter. Det er faktisk lige før, du håber, der vil gå ild i et eller andet, så du kan få lidt valuta for alle dine arbejdstimer. Ej, det må man ikke sige.

Toiletrengøring

“Jamen det kan jo være, at folk opfører sig okay og behandler toiletterne godt.” Nej, det kan ikke være. Det er et lortejob, literally.

Pantsamler

Er du bare helt tosset med at være i kontakt med lunkne ølsjatter i otte timer i træk? Så vil du ELSKE jobbet som pantsamler. Det foregår på bedste, gammeldags manér, nemlig UDEN en tang til at samle skraldet op med. Skidelækkert, altså, hvis du spørger ingen.

Campopsætningskontrollør

Langt ord – lang vagt. Hvis du har været på en festival, har du garanteret været få sekunder fra at slå tænderne ud på ham der duden i trafikvest, der kommer og siger til dig og dine venner, at jeres ene telt står en kvart millimeter for langt ud over opmærkningen på græsset. Hallo, har han ingen forståelse for, at I har ligget i kø i ti timer for at få denne her plads!?

Jo, det har han. Og det ville du jo også selv have, hvis det var dig. Og det er det måske en dag, hvis du beslutter dig for at være frivillig på en festival. Ikke fedt at skulle være flueknepper i uniform, vel?

LÆS OGSÅ: 7 situationer du kender, hvis du har prøvet at knalde på Roskilde Festival

Men hey, vi er sgu glade for, at der er nogen, der tager tjansen. Tak for det!