5 perfekte drukspil til julefrokosten, du helt klart skal prøve

Her er fem bud på drukspil til julefrokosten

author
Emilia Jacobsen

Skal du snart til julefrokost? Du må da næsten have et par stykker i kalenderen. Måske har du allerede været til den første? Uanset hvad, så er julefrokoster altid SÅÅÅÅÅ sjove, men ved du hvad? De kan blive endnu sjovere. Det eneste, du skal bruge, er de her fem drukspil til julefrokosten. Eller måske bare et par stykker af dem.

Læs også: Træningsjulekalender: Prøv en ny øvelse hver dag i december

Pakkeleg som drukspil

I skal højst sandsynlig lege den gode, gamle leg “pakkeleg”. Traditionen tro, har I alle en gave eller flere med hver, som bliver delt ud ved at rafle. Men hvad med at kombinere legen, så det bliver til et drukspil til julefrokosten i stedet? Du sidder nok allerede og sipper lidt til din øl eller drink under legen, men der skal andre boller på suppen nu. Du plejer måske at spille med, at når du slår en sekser, må du tage en pakke, og når du slår en etter, skal du give en pakke. Men nu er der altså en toer i spil. Når du slår en toer, skal du nemlig tage to tåre.

Det her er en rimelig simpel version af pakkeleg som drukspil, så hvis du vil udvide den endnu mere, er der jo masser af muligheder for det. Det kunne jo være, at nogle af de andre antal øjne på terningen også betyder et bestemt antal tåre. Eller hvad med at bruge slaget fire som en ‘vi bytter plads’. Her gælder det for alle om at finde en ny plads i selskabet, og man må IKKE bare bytte to og to. Og man må selvfølgelig heller ikke tage sine pakker med.

Tag en tår …

… hver gang nogen sætter ‘Last Christmas’ på.
… hvis nogen tager deres pakkeleggave i brug med det samme.
… hver gang der kysses.
… når nogen får mandlen
… når andre drikker snaps
… hver gang der bliver åbnet en julebryg

Som du nok har gættet, gælder dette drukspil til julefrokosten bare om skæg og ballade. Og også om at holde godt øje. Der kommer til at blive en masse fællesskål, og I skal nok alle sammen blive godt fulde hurtigt.

I kan sagtens tilføje mange flere punkter til listen selv. Måske er der noget, der er typisk for jeres selskab at gøre? Eller måske bare for en i selskabet. I kan også spice legen lidt op og dele jer op i to hold. I skal så også dele listen op i to, og så gælder den ene halvdel af listen for det ene hold og omvendt. På den måde kan det være, at det ene hold kommer til at drikke meget mere end det andet.

Vandfald med et juletwist

Du kender helt sikkert drukspillet vandfald, ikke? Der findes sååååå mange regler for det, og der er aldrig nogle i et selskab, der kan blive enige om dem. Men nu giver vi dig legen med et juletwist som det perfekte drukspil til julefrokosten.

I sætter en flaske på bordet og lægger et kortspil i en cirkel rundt om flasken. I skiftes så til at trække et kort fra bunken. Når du er færdig med kortet, skal du lægge det ovenpå flasken, så der til sidst dannes en bunke. Husk nu hverken at bryde cirklen eller vælte kortbunken ned fra flasken, så er der nemlig straftår!

  • 1-5 sort: Du skal drikke det antal tåre, som kortet viser.
  • 1-5 rød: Du må give det antal tåre væk, som kortet viser.
  • 6: Tissekort. Du må KUN gå ud at tisse, hvis du har tissekortet. Du må gerne gemme det til senere brug eller sælge det.
  • 7: ‘Nu’ det jul igen’-tabellen. 7-tabellen er blevet juleredigeret lidt. I stedet for 7-tabellen skal I nemlig bruge sangen “Nu’ det jul igen”. I skal kun bruge det første stykke af sangen: “Nu’ det jul igen, og nu er det jul igen, og julen varer lige til påske”. Du starter med at sige ‘nu’, personen til venstre for dig siger ‘det’, personen til venstre herfor siger IKKE ‘jul’, men i stedet ‘bum’. Sådan fortsætter i. Det vil sige, at alle ‘jul’ eller ‘julen’ skal erstattes med ‘bum’. I kører bare sætningen i ring, hvis I når så langt. For hvis nogen falder i og kommer til at sige ‘jul’ eller ‘julen’ i stedet for ‘bum’, slutter runden, og personen bliver straffet med en tår.
  • 8: Kategori. Du vælger en bestemt kategori. Denne kategori må dog KUN handle om jul. Det kan eksempelvis være julesange, julefilm, julesnacks og så videre. Alle skal nu på skift sige noget, der rammer inden for den valgte kategori. Den, som ikke kan komme på noget, skal straffes med en tår.
  • 9: Regel. Lav en regel, der gælder for alle i selskabet. Reglen må KUN handle om jul. Det kan for eksempel være at tage en usynlig nissehue af, hver gang man skal tage en tår. Eller at sige hr. julemand hver gang man tiltaler en mandlig deltager.
  • 10: Vandfald. Du starter et vandfald. Det vil sige, at når du starter med at drikke, skal alle andre også drikke. Først når du stopper med at drikke, må personen til venstre for dig stoppe med at drikke, og sådan forsætter det i rækken. Den, der starter vandfaldet, skal have nissehue på.
  • Knægt: Mandejuleskål. Alle mænd i selskabet drikker en juleskål. I siger blot “juleskåååål” i stedet for “skåååål”, når I skåler.
  • Dronning: Pigejuleskål. Alle piger i selskabet drikker en juleskål. I siger blot “juleskåååål” i stedet for “skåååål”, når I skåler.
  • Konge: Julekongen. Du skal sætte kongen i din pande. Indtil en ny deltager trækker en konge, må du KUN synge dine sætninger med julemelodier.

Sanglegen

I er til julefrokost, og derfor hører I selvfølgelig en genial playliste fyldt med julesange. Musikken kører stille og roligt i baggrunden, og senere bliver der fyret godt op for lyden og bassen. Denne leg kræver jeres fulde opmærksomhed, så det bliver måske sværere og sværere jo mere klokken bliver. Det gælder om at drikke en tår, HVER gang I hører ordet jul eller Christmas blive sunget. God fornøjelse!

‘Jeg har aldrig’-juleedition

En god, gammel klassiker, der kan sætte gang i enhver fest. Det kan sagtens blive lidt lummert, når ‘jeg har aldrig’ kommer i spil, men det hører da også til. Det er selvfølgelig i sig selv et oplagt drukspil til julefrokosten, men det kan blive endnu bedre. I ‘jeg har aldrig’-juleedition, må I kun sige ting, der har noget med jul at gøre. Det kan eksempelvis være “jeg har aldrig kysset til en julefrokost” eller “jeg har aldrig drukket snaps”.

Der findes ikke kun drukspil til julefrokosten – læs også: 6 sjove drukspil til weekendens fester