5 piger indrømmer: Så voldsomt bliver vi påvirkede af Instagram

Er du også en af dem, som bliver påvirket af Instagram? Så er du virkelig ikke den eneste. Se bare, hvad disse fem piger siger.

author
Anja Bruneskjold

Det er ingen hemmelighed, at de sociale medier er et sted, hvor man viser sine flotteste glansbilleder frem. Særligt på Instagram. Det er ikke, fordi det direkte er en regel, man SKAL følge. Men der er stadig virkelig mange, der ligger under for det pres, der er i forbindelse med at skulle være perfekt på sociale medier og altså bliver påvirket af Instagram. Det er simpelthen SÅ ærgerligt, for sådan burde det jo slet ikke være.

Kender du det? Se her, hvordan disse fem piger bliver påvirket af Instagram.

1 De sociale medier afgør, om du er en outsider

“Når du møder nye mennesker, tjekker de din Instagram ud for at se, om du er cool. Og ud fra de sociale medier vurderer de, om du er værd at snakke med. Det er altså de sociale medier, der afgør, om du bliver en outsider. Måske burde man lægge mere fokus på kun at vise sit sande jeg på Instagram. Alting ville være meget lettere, hvis man slet ikke havde sociale medier …”

– Tina

2 Det kan gøre mig usikker og ked af det

“Instagram påvirker i den grad min hverdag. Det er svært at scrolle Instagram igennem uden at se alle de der perfekte mennesker, som man så gerne vil ligne. Bare en lille smule. Det påvirker min selvtillid en del og kan gøre mig usikker og ked af det. Selvom jeg synes, at Instagram er et toxic socialt medie, så bruger jeg det alligevel hver dag. Jeg er afhængig. Det er også vigtigt, at man viser, hvad man selv laver. For ‘ellers er det jo ikke sket’.”

– Louise

Læs også: 6 piger indrømmer: SÅ meget porno ser vi i virkeligheden

3 Vigtigt at slette kiksede billeder

“Da jeg begyndte i gymnasiet, blev det vigtigt for mig at slette kiksede billeder, hvor alting ikke så perfekt ud. For tænk nu, hvis de her mennesker så ned på mig efter at have set mine billeder? Hvis mine billeder ikke fik nok likes, så blev de slettet. For der måtte jo være noget galt med dem, siden folk ikke ville like dem. Det er uhyggeligt, at ens selvværd kan blive så lavt på baggrund af billeder.”

– Kristina

4 Jeg følger med i, hvor mange der unfollower mig

“På de sociale medier lægger jeg kun billeder ud, hvor jeg ser godt ud (selvfølgelig!) Jeg har en app, så jeg kan følge med i, hvor mange der unfollower mig på Instagram. Men mest kun for at jeg selv så kan unfollowe dem.”

– Mette-Marie

5 Ubehagelige beskeder

“Jeg prøver at fokusere på det positive. Og så læser jeg kun det, jeg virkelig VIL læse på Instagram. Nogle gange kan man virkelig modtage nogle ubehagelige beskeder på Instagram.”

– Isabella

Husk nu på, at det, du ser på de sociale medier, ikke altid er sandheden. Lad der være plads til os alle sammen, så ingen føler sig dømte eller bange – inklusiv dig selv. 

Læs også: Mænd indrømmer: Disse typer piger er vi vilde med