5 random myter om alkohol, du ikke bør tro på

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Hånden op, hvis du også altid har hørt tusindvis af myter om alkohol OG været overbevist om, at de var rigtige! Yes, der har vi vist alle sammen været … Også selvom nogle af dem VIRKELIG er skøre og random. Kan du genkende disse fem myter? Og tror du stadig på dem?

1 Du forbrænder alkohol, når du danser

Niks, det er IKKE rigtigt. Du kan nemlig slet ikke forbrænde alkoholen. Du kan måske forbrænde nogle af kalorierne fra alkoholen – men promillen ændrer sig altså ikke. Det betyder nu ikke, at du skal undgå dansegulvet – det er jo stadig noget af det sjoveste at danse, når man er til fest.

2 Du bliver fuld af at drikke med sugerør

Du har garanteret hørt rygter om, at du bliver meget fuldere af at drikke alkohol med sugerør. Og egentlig kan det også diskuteres, om det er rigtigt eller forkert. Men det er bare ikke sugerørets skyld, at du bliver mere fuld. I virkeligheden er det, fordi du har tendens til at drikke hurtigere, når du drikker med sugerør, fremfor at drikke almindeligt.

Læs også: Derfor er det svært at blive fuld to dage i træk

3 Du bliver mere fuld, hvis du blande øl, vin og sprut

Umiddelbart er der altså ingen beviser på, at du bliver fuldere af at drikke flere forskellige typer alkohol. Men noget alkohol har bare en højere alkoholprocent end andet. Og det er nok derfor, du bliver fuld. Det samme gælder tømmermænd … Du bliver ikke fuld af at blande, men af at drikke for meget.

4 En reparationsbajer hjælper på tømmermænd

Egentlig virker det måske ikke heeelt skørt at drikke en reparationsbajer dagen efter en bytur. Alkohol den efterfølgende dag skulle nemlig dulme de smerter, du ellers har fra dine tømmermænd. Måske er det rigtigt … Men der findes ikke noget forskning, der bakker det op.

5 Du bliver hurtigere ædru, hvis du drikker kaffe

Det her er en af de lidt skøre myter om alkohol. For hvorfor skulle kaffe få din alkoholpromille til at falde? Hvis du er kaffejunkie KAN det være, du hurtigere føler dig ædru igen. Men så er det det højst sandsynligt, fordi du skifter alkoholen ud med kaffe – og altså holder op med at drikke.

Læs også: Dette er drukspillet, der kan sætte gang i enhver fest