5 sjove drukspil, der er perfekte til nytårsaften

Her får du vores bud på de bedste drukspil til nytårsaften

author
Emilia Jacobsen

Nytårsaften handler vist oftest om at have en fest og få noget indenbords. Derfor er det også oplagt at lege nogle sjove lege. Og hvorfor ikke kombinere legene med at drikke? Der findes mange gode drukspil, men findes der også nogle, der egner sig helt perfekt til aftenen? JA! Vi har sørget for, at du her får fem sjove drukspil til nytårsaften. Vi håber, du får verdens bedste aften!

Læs også: Det perfekte Rihanna-drukspil

Klik videre, og tjek de fem sjove drukspil til nytårsaften ud

Dronningens nytårstale

Det her er et ægte skåle-drukspil til nytårsaften. Måske har du før prøvet at spille Dronningen nytårstale-bingo? Det er også ret genialt, men det her drukspil kræver en smule mindre. Det eneste, I skal bruge, er nedenstående oversigt over, hvornår I skal skåle og drikke. Sæt i gang!

Drik en enkelt tår, hver gang Dronning Margrethe nævner eller gør følgende:

 • Søens folk eller soldater
 • Noget omkring rejser
 • Facebook eller andre sociale medier
 • Roder rundt i sine papirer
 • Grønland eller færøerne
 • Terror
 • Prinsgemalen (Prins Henrik) eller andre familiemedlemmer
 • Bliver rørt
 • Et årstal

Bund, når Dronning Margrethe siger:

 • Gud Bevare Danmark

Flaskehalsen peger på …

Du kender godt den helt klassiske “Flaskehalsen peger på”-leg, ikke? Den er da sikkert meget sjov, men alt for kedelig, når det handler om at blive fuld. Så her twister vi den lidt op og gør alkohol til omdrejningspunktet. I har garanteret huset fuld af forskellige typer alkohol, og det skal udnyttes!

Som du kan se på billedet nedenfor, skal I stille en masse glas op i en cirkel. Glassene skal selvfølgelig fyldes med forskellige typer alkohol. Det kan være alt fra vodka til Barcardi Breezer. Find en flaske, der kan dreje godt rundt og samtidig blive på det samme sted, så den ikke smadrer ind i glassene. Placer flasken i midten af cirklen. Nu skal I på tur dreje flasken, og det glas, flaskehalsen peger på, skal personen drikke. Så er der kun tilbage at krydse fingre for, at man får den type alkohol, man bedst kan lide. Husk at fylde glasset op igen, og sæt det så tilbage på plads igen.

Endnu et twist: Hvis I gerne vil tilføje lidt ekstra spas til legen, kan I placere et par tomme glas rundt omkring i cirklen. Marker disse glas, så I ved, de er specielle. Hvis flaskehalsen peger på et af de tomme glas, må personen, hvis tur det er, fylde en smule alkohol efter frit valg i glasset. Når en anden lander på samme glas, må denne person igen fylde lidt alkohol i glasset. Jep, det betyder, at der nu er en god blanding i glasset. Tredje gang flaskehalsen peger på glasset, skal det drikkes.

Nytårsforsæt

Det her er faktisk både en rigtig hyggelig leg, hvor I lærer hinanden at kende, men samtidig et perfekt drukspil til nytårsaften. Først på aftenen skriver I alle sammen tre nytårsforsætter ned på tre forskellige lapper papir. I skal gøre det i hemmelighed, så ingen kan se, hvad de andre skriver. Fold herefter papirlapperne sammen, og læg dem alle sammen ned i en fælles krukke eller bøtte, hvor de blandes godt.

Senere er det så tid til at spille. Det gælder faktisk om at kende hinanden rigtig godt. For nu skal I nemlig til at gætte, hvem der har hvilke nytårsforsætter. På tur trækker I en papirlap og kommer med et kvalificeret gæt på, hvem i selskabet der har skrevet nytårsforsættet. Gætter du rigtigt? Personen, nytårsforsættet tilhører, drikker tre tåre. Gætter du forkert? Du drikker tre tåre. Sådan bliver I ved, indtil der ikke er flere lapper i bøtten.

Vandfald – nytårsedition

Der findes virkelig mange regler for drukspillet vandfald, og der er aldrig nogle i et selskab, der kan blive enige om dem. Men nu giver vi dig legen med et nytårstwist som det perfekte drukspil til nytårsaften. Ligesom vi gav dig vores juleedition af legen.

I sætter en flaske på bordet og lægger et kortspil i en cirkel rundt om flasken. I skiftes så til at trække et kort fra bunken. Når du er færdig med kortet, skal du lægge det ovenpå flasken, så der til sidst dannes en bunke. Husk nu hverken at bryde cirklen eller vælte kortbunken ned fra flasken, så er der nemlig straftår!

 • 1-5 sort: Du skal drikke det antal tåre, som kortet viser.
 • 1-5 rød: Du må give det antal tåre væk, som kortet viser.
 • 6: Tissekort. Du må KUN gå ud at tisse, hvis du har tissekortet. Du må gerne gemme det til senere brug eller sælge det.
 • 7: Det plejer at være 7-tabellen, der er placeret her. MEN. I vores nytårsedition er det liiiidt anderledes. Det er nemlig “Vær Velkommen, Herrens år”-tabellen, I skal bruge. I skal kun bruge første del af sangen: “Vær Velkommen, Herrens år, og velkommen herhid”. Du starter med at sige “vær”, personen til venstre for dig siger “velkommen”, personen til venstre herfor siger “herrens”, og personen til venstre herfor siger IKKE “år”, men i stedet “bum”. Det samme skal personen, der lander på “herhid” sige. Det vil sige, i stedet for at sige “herhid” siger personen “bum”. Sådan fortsætter I med de to linjer. Det vil sige, at alle “år” eller “herhid” skal erstattes med “bum”. I kører bare sætningerne i ring. For hvis nogen falder i og kommer til at sige “år” eller “herhid” i stedet for ‘bum’, slutter runden, og personen bliver straffet med en tår.
 • 8: Kategori. Du vælger en bestemt kategori. Denne kategori må dog KUN handle om nytår. Det kan eksempelvis være nytårssange, fyrværkeri, nytårsmad og så videre. Alle skal nu på skift sige noget, der rammer inden for den valgte kategori. Den, som ikke kan komme på noget, skal straffes med en tår.
 • 9: Regel. Lav en regel, der gælder for alle i selskabet. Reglen må KUN handle om nytår. Det kan for eksempel være at tænde en usynlig stjernekaster, hver gang man skal tage en tår. Eller at sige Deres Majestæt, hver gang man tiltaler en kvindelig deltager.
 • 10: Vandfald. Du starter et vandfald. Det vil sige, at når du starter med at drikke, skal alle andre også drikke. Først når du stopper med at drikke, må personen til venstre for dig stoppe med at drikke, og sådan forsætter det i rækken. Den, der starter vandfaldet, skal have nytårshat på.
 • Knægt: Mandenytårsskål. Alle mænd i selskabet drikker en nytårsskål. I siger blot “godt nytååååår” i stedet for “skåååål”, når I skåler.
 • Dronning: Pigenytårsskål. Alle piger i selskabet drikker en nytårsskål. I siger blot “godt nytååååår” i stedet for “skåååål”, når I skåler.
 • Konge: Nytårskongen. Du skal sætte kongen i din pande. Indtil en ny deltager trækker en konge, må du KUN synge dine sætninger med nytårsmelodier.

90 års fødselsdag

Det her er et sjovt og anderledes drukspil til nytårsaften, hvor I nok bliver ret fulde. Men tidspunktet er også perfekt, det er nemlig lige inden midnat. Klokken 23.40 skal I slå over på DR1, her bliver der som sædvanlig vist “90 års fødselsdagen”, og det er den, I tager udgangspunkt i.

Det er et drukspil, der virkelig gør noget for fællesskabet, for I skal nemlig drikke samtidig. Det er meget simpelt. I skal skåle og drikke, hver gang James og Miss Sophie drikker. Og ja, det er ikke så lidt gange, så der kommer rigtig gang i årets sidste tyve minutter.

Interesseret i endnu flere drukspil til nytårsaften? Tjek disse ud!