5 ting, ALLE folk virkelig fortryder, de har gjort i deres liv

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Vi kender vel alle sammen det med, at man af og til fortryder noget. Det kan være små ting … Som at man ikke liiige fik købt den der kjole, man havde set på tilbud. Eller lidt større ting som at man for eksempel blev uvenner med en god veninde. Men hvad nu, hvis man livet igennem får brugt tiden på en masse ting, som måske virker vigtige nok nu, men som man så fortryder, når det er for sent?
Faktisk er der fem ting, som de fleste mennesker fortryder, lige inden de dør. Det skriver The Guardian.

Læs ogsp: Den ultimative bucket list for bedste veninder

Hvordan ved man så det?

Sygeplejerske Bronnie Ware har i mange år arbejdet med uhelbredelige syge i Australien. Ifølge Ware oplever folk på dødslejet ofte stor klarhed omkring livet, og hvad de fortryder. Hun fandt et mønster i de ting, som folk faktisk ender med at fortryde. Det er de ting, som The Guardian har sammenfattet ud fra hende blog og bog. Her gik især fem ting igen:

1 Levede det liv, andre forventede

Den mest almindelige ting folk fortryder, er faktisk hvis de ikke har været tro mod dem selv og de ting, de gerne ville i livet. Især ikke at have fulgt deres drømme, fordi de simpelthen valgte at lade være og i stedet gøre hvad andre forventede af dem.

2 Arbejdede for meget

Når du arbejder røven ud af bukserne for at få råd til et par ekstra sko, så er det her måske værd at have i tankerne. For rigtig mange af Wares patienter, og faktisk alle mændene, hun passede, fortrød at have brugt så meget tid på arbejde. De følte, at de var gået glip af rigtig mange af livets VIGTIGE ting som deres børns barndom og at være sammen med deres partner.

3 Ikke sagde, hvad man følte

Hvor ofte siger du egentlig, hvad du føler? … Altså sådan rigtigt? Tit og ofte holder vi vel alle en hel del tilbage, fordi vi måske ikke har mod til at sige, hvad vi føler – eller simpelthen frygter at såre andre. Men faktisk er det en af de ting, som man fortryder, når livet er ved at slutte: At have haft modet til at udtrykke sine følelser.

4 Venner

Rigtig ofte fortrød folk dybt, at de ikke havde holdt kontakten med deres venner. Mange af Wares patienter havde mistet kontakten med betydningsfulde venner gemmen årene, fordi de simpelthen var blevet for optagede af deres eget liv. I slutningen af livet gik det dog op for folk , hvor vigtigt det er at holde fast i sine venner. Hvis du sidder med en følelse af, at du måske er ved at ødelægge nogle venskaber, så kan de her syv ting hjælpe dig med at redde dit venskab.

5 Valgte ikke at være lykkelig

Frygt for forandring, det sikre valg og trygheden i gamle vaner og mønstre … Vi handler vel alle sammen ud fra de her aspekter ind i mellem? Men en ting, som gik op for mange af Wares patienter, var, at lykke er et valg. Og at de faktisk kunne have VALGT at være lykkelige, hvis de måske ikke havde handlet så meget ud fra frygt for forandringer … Når det de virkelig længdes efter, var at rigtig grine og være fjollede.

So there you have it.
Når du stresser over, de penge du skal tjene, så tænk et øjeblik, “hvor mange mon fortrød, at de ikke havde den der dyre taske?” Der er så mange ting, som er vigtigere. For eksempel at holde fast i sine venner. Så vær tro mod dig selv, sig hvad du føler, giv dig selv lov til at tage chancer og vær lykkelig. Du har kun et liv, og du fortjener, at det bliver fantastisk.

Læs også: Derfor er det sundt for dig, hvis du griner noget mere