5 ting, der skete, da du fik menstruation for første gang

Den første menstruation var lidt speciel for alle. Her er fem ting, der skete

author
Emilia Jacobsen

Kan du huske din første menstruation? Mange af os piger oplevede faktisk præcis de samme ting, dengang vi fik vores første menstruation. Det var nemlig ikke helt lige til at finde ud af dengang, vel?

Sådan husker jeg det i hvert fald. Jeg løb ind i stuen til min mor og spurgte hende straks: “Mor!? Er den brune plet i mine trusser menstruation?”. Og så gik jeg ellers og holdt det hemmeligt for min bedste veninde, indtil hun sagde, at hun havde fået det. Vupti, så havde jeg også fået det. Mon du kan genkende nogle af nedenstående ting, fra da du fik din første menstruation?

LÆS OGSÅ: 8 piger afslører deres pinligste oplevelser med menstruation

1 Du troede, der var noget galt

Ja, ligesom jeg tænkte meget over, hvad den mærkelige brune plet i underhakkerne var, har du sikkert også tænkt dit, da du opdagede din første menstruation. Hvad mon du tænkte? ‘Argh, jeg forbløder’ eller hvad med ‘Hvor kom det dog fra? Men hey, den er altså god nok – sådan tænker rigtig mange første gang. Heldigvis ved man jo hurtigt bedre, men lige i det øjeblik det sker, kan det altså godt virke lidt skræmmende, og som om noget er galt.

2 Du tænkte over konsistensen og farven på dit blod

‘Hvorfor er der klumper i?’, ‘Hvorfor er det brunt i dag, når det var rødt i går?’, ‘Hvorfor er der så meget?’. Alle de spørgsmål, der dukkede op, puha. Man bliver da helt træt. Men sådan er det altså. Du vidste ingenting, og det ER da også underligt, det der menstruationsblod. Selv når du har haft menstruation i lang tid, sætter du sikkert spørgsmålstegn ved meget af det samme. For det er og bliver altså en lidt underlig ting, det menstruationsblod.

3 Du vidste ikke, hvilket bind du skulle bruge…

…så du købte en af hver pakke. Og så havde du da ellers nok bind, hva’? Det er så skørt at tænke på, men er du gal en jungle af beskyttelse, hvilket det vel på en måde stadig er. Hvis du skal have den helt rigtige beskyttelse, handler det om, hvor meget du bløder, og hvilken størrelse trusse du bruger. Det er ret smart, for det kan faktisk fortælle dig, præcis hvilken type og størrelse bind du har brug for. Og så er du altså beskyttet så godt som muligt, så du bare kan lave alt det, du plejer. Always kalder det My Fit, og det er simpelthen så nemt, for så står det nummer, du skal bruge, bare udenpå pakken, som du kan se nedenfor.

4 Du frygtede at gå i bad til idræt

Øv, var der noget værre end at gå i bad sammen med alle pigerne fra klassen, da du havde fået din første menstruation? Du følte måske, at alle stirrede på dig og bare vidste, at du havde menstruation. Men i dag ved vi godt, det ikke var sådan. Hvordan skulle de dog vide det? Og om nogen har man da lov til et bad, når man har menstruation. Derfor skal du altså heller ikke være bleg for bare at smutte i bad i fitnesscenteret. Det er SÅ normalt, og det er jo ikke, fordi du sprøjter blod over på de andre…

5 Du troede, at flere bind på én gang beskyttede bedre…

…og at det tykkeste bind var den bedste beskyttelse til dig. Tja, sådan fungerer det bare ikke helt. Også selvom du oftest gik med så mange bind, at det nærmest føltes som en ble. Det er sleeeeet ikke nødvendigt. Det ved du måske nu, men hvis du ikke gør, skal du til at tage et kig på Always My Fit. Så kan du nemlig få den mest optimale beskyttelse, uden det behøver at føles, som om du har ble på. Tjek guiden herunder.

Har du lyst til at hjælpe os? Brug 3 minutter, og vær med i konkurrencen om en brunch for 2

Artiklen er sponseret af Always