5 ting, du ALDRIG skal gøre i sengen

Kan du finde på at gøre nogle af de her ting?

author
Søs Lytjohan

Din seng skal bruges til søvn og sex. Sådan BURDE det i hvert fald være. Men sådan ser virkeligheden nok ikke helt ud. Vel? De fleste af os kan nemlig godt finde på at bruge vores seng til alt muligt andet – for come on, hvem kan ikke finde på at spise i sengen? Din seng bør være det sted, hvor du får energi til en ny dag. Ikke hvor du laver alt muligt andet gøgl – eller klamme ting, for den sags skyld. Hvor mange af disse ting gør du? 

Læs også: Hvorfor er det SÅ godt for sexlivet at sove hver for sig?

1. Kage, kage og mere kage

Hvem kan nogensinde få nok af kage? Kage er der altid for dig. Når du er ked af det, når der er noget, der skal fejres eller bare på en ganske almindelig lørdag. Desværre er der en ulempe ved kage, når du spiser det i sengen. Faktisk bare generelt, når du vil spise i sengen.

Krummer du lidt, ender der lidt juice på dynen, eller får du ikke lige flyttet sodavandsdåsen fra sengebordet? Så tiltrækker du myrer, fluer og andre små dyr, der har en sød tand. Og sådan nogle vil du ikke dele seng med, vel? Det er vist ikke heeelt godt at spise i sengen.

Læs også: SÅ mange små dyr lever faktisk i din seng

2. Den BEDSTE arbejdsplads

Det virker måske som en god ide, at hive computeren med i seng, og gøre arbejdet lidt hyggeligere. Desværre er det bare slet ikke sådan, virkeligheden forholder sig. For helt ubevidst ender du med at forbinde din seng med en masse arbejde, der ligger og venter på dig. Og din seng skal kun forbindes med afslapning, søvn og velvære.

Derfor skal du altid rykke dit arbejde hen til dit skrivebord eller spisebord, så sengen er forbeholdt søvn og sex.

3. Når der skal binges

Af en eller anden årsag, så flyver tiden, når vi ser gode serier. Og bliver du fanget af en, så vil du hellere ligge i sengen og se den, end at ses med pigerne. Så ikke nok med, at du bliver lidt asocial, når du skal gense alle episoder af Gossip Girl. Det ødelægger altså også din nattesøvn.

Grunden til det er faktisk simpel. Det konstante skift af billeder stimulerer din hjerne og sætter den på arbejde, når den egentlig skal blive træt. Hvis du ser noget, der er lidt nervepirrende eller uhyggeligt, kan du faktisk ende med at sove dårligt og uroligt. Det er bare ret nederen. Faktisk bør du slukke for fjernsynet en time inden, du vil sove, og læse en bog i stedet. På den måde undgår du stimuli fra dit fjernsyn.

4. Insta-stalking

Du skal lige se diverse feeds igennem på de sociale medier, inden du lægger dig til at sove. Det fungerer lidt som en slags godnatlæsning for dig. Men sandheden er bare, at så hyggeligt er det slet ikke for din krop. Lyset fra din telefon gør dig frisk og fortæller din krop, at det slet ikke er sengetid. Når du lægger dig til at sove efter en halv times stalking, får du sværere ved at nå en dyb søvn, og du er trættere dagen efter. Og faktisk kan det også dræbe sexlivet lidt.

5. Skænderier

Synes du, at din kæreste har været lidt irriterende hele dagen? Har han slet ikke opfattet de hints, du har kastet efter ham? Og kulminerer det, når I går i seng, og du tager det op, som ellers har ligget og ulmet hele dagen? Det er et stort no no at skændes, når det er sengetid.

Har du ikke kunnet tage dig sammen til at sige, hvad du virkelig har tænkt i løbet af dagen, så skal du holde mund. Det kan nemlig være godt for jer, hvis I lægger jer til at sove, når I er uvenner. Læg dig i stedet ind til ham, så din hjerne udskiller endorfiner – det får du en bedre nattesøvn af. Og hvem ved? Måske vågner du op og synes, at det var dybt latterligt, det du var lidt muggen over i går.

Læs også: Med dette nemme trick falder du i søvn på UNDER 2 minutter