5 ting, du skal stoppe med at gøre om morgenen

Der er nogle ting, du ikke skal gøre om morgenen. Så kan du nemlig undgå en dårlig morgen

author
Søs Lytjohan

Hvorfor skal man ikke gøre, hvad man har lyst til at gøre om morgenen? Svaret er simpelt… Det kan give dig en rigtig dårlig morgen og dermed en dårlig start på dagen. Lad os forklare det nærmere…

1 Lad være med at overtænke dagens outfit

Når du lige er vågnet, skal du have tid til at blive frisk – din hjerne skal ikke køre derudad med det samme. Stress over dagens outfit er unødvendigt, desuden bruger du også alt for meget tid på det – du kunne jo have sovet længere.

Løsning: Find tøjet frem, inden du går i seng dagen før. Og husk, du kan godt finde to forskellige outfits frem, så du stadig kan vælge – det er jo lidt nødvendigt med det danske vejr.

2 Lad være med at tage lange varme bade

Det lyder ellers så dejlig rart, men det er faktisk en dårlig idé. Varmt vand sænker nemlig din hjerterytme og får dig til at slappe helt af. Hvis du har svært ved at sove om aftenen, er det derfor en god idé at tage et langt og varmt bad – husk at holde lyset slukket, og tænd blot et par stearinlys, then you’ll sleep like a baby.

Løsning: Vil du gerne bade om morgenen, så lad kun vandet blive lunkent, og slut gerne af med et koldt gys. Se, hvad denne mand fik ud af at tage iskolde bade hver dag – ret vildt.

3 Lad kaffen være

Mange snupper en kop kaffe som noget af det første om mogenen, men man bør vente til senere. Hvis du får koffein for tidlig på dagen, døser du automatisk din krops naturlige produktion af kortisol, som gør dig frisk og sætter din krop i beredskab. Bliver du stresset, stiger produktionen af kortisol, og det gør ondt værre. Lidt kortisol er godt, meget er knap så godt.

Løsning: Drik din kaffe midt på formiddagen i stedet. Så er det naturlige kortisol-morgen-kick ved at daffe lidt af. Er du lidt i tvivl om, hvordan du kan mærke, om det er tid til kaffe, så kig efter dette tegn.

4 Lad være med at lave morgenmad

Jo jo, du skal selvfølgelig spise morgenmad, du skal bare ikke bruge tid og energi på det om morgenen. Mange får slet ikke spist noget før frokost, fordi de føler, at de ikke har tid, inden de skal ud af døren. Det gør desværre, at man har større sandsynlighed for at gå sukkerkold senere på dagen, og vi ved alle, hvordan det ender…

Løsning: Lav din morgenmad klar aftenen før. Tag 1 dl. kokosmælk, 1 spsk. chiafrø, 1 tsk. kanel og bland det sammen. Lad det stå natten over, og så har du en morgenmad. Er du ikke vild med konsistensen, kan du altid lege lidt med flere frø eller mere væske. Det kan for eksempel være vand eller mandelmælk.

5 Lad være med at tjekke sociale medier

Du kan aldrig gøre det på fem minutter, indrøm det bare. Før du får set dig om, er der gået en halv time. Du har nu enten supertravlt, eller også ville du være mere udhvilet, hvis du havde sove den halve time længere.

Løsning: Vent, bare vent. Vent, til du sidder i bussen eller i toget, til din frokostpause eller til du sidder godt i sofaen med din morgenmad en lørdag formiddag. Så er der tid til at nyde det, og du får stadig spist din mad.

 

Kilde: Purewow