6 nederen ting ved at være flyttet hjemmefra

Der er bare nogle ting, der ikke er sjove, når man skal flytte ud derhjemmefra

author
Emilia Jacobsen

Tænker du på at flytte ud? Eller måske er du allerede smuttet derhjemmefra? Jo jo, det ER ret nice at flytte hjemmefra – overordnet set. For der findes nu også nogle nederen ting ved det, og sådan er det bare. Alt kan jo ikke være lige godt, vel?

1 Du har ansvaret for AL rengøring

Det kan godt være, det var noget så irriterende, når dine forældre bad dig om at rydde op og gøre rent på dit værelse, men var det nu virkelig også så irriterende? Prøv at tænke på, at det nu er DIG, der skal stå for rengøring og oprydning i hele lejligheden – helt selv. Av. Så var det ene lille værelse vist ikke så slemt endda, hva’? For slet ikke at tale om vasketøjet – åh Guuuuuuud!

2 Du har et MEGET stort ansvar i det hele taget

Kan. Du. Mon. Klare. Det!? Det er et STORT STORT ansvar at flytte ud hjemmefra, og det mærkes fra starten. Er noget I stykker, skal du selv sørge for at få det fikset. Du skal selv handle ind. Du skal som sagt selv gøre rent og rydde op. Du skal selv sørge for at få mad. Du skal selv ALT.

3 Det kan mærkes på økonomien

De der rudekuverter, du altid har set flyde i barndomshjemmet, ligger nu og flyder hos dig. Eller de flyder måske mere digitalt på din bankkonto. OMG! Der er MEGET, der skal betales, når man bor for sig selv. Måske var det en fejl at flytte ud? Ej pjat, de røde tal på kontoen skal nok forsvinde en skønne dag…

4 Du skal lave AL mad selv

Ja, den skulle jo komme. Åh, hvor skulle du bare have nydt det meget mere, da maden blev serveret for dig. Det gør den ikke mere, for nu er det dig, der står i køkkenet. Take away er selvfølgelig også en mulighed, men det bliver sgu også bare dyrt i længden, nu når du selv skal punge ud. Men altså… rugbrød smager da også vildt lækkert.

5 Der er ingen til at trøste dig lige med det samme

Hvis du har en dårlig dag og er lidt trist, kan du ikke bare lægge hovedet på mors eller fars skulder. For de skuldre er længere væk, end de plejer at være. Udnyttede du mon den mulighed nok, da du boede hjemme? Man kan jo altid være bagklog, så det eneste, man kan gøre, er at tænke på, hvor rart det var at have muligheden. Og så ellers tage den lange tur hjem til mor og far, hvis det står virkelig slemt til.

6 Du mister traditioner

Plejede du at se Den Store Bagedyst med din mor? Eller måske var det en tradition, at du og din far lavede aftensmad sammen hver tirsdag? De små traditioner, du ikke tænkte så meget over i momenterne, betød faktisk rigtig meget. Og de forsvinder desværre, når du flytter hjemmefra. Men mon ikke du kan holde fast i nogle af dem, og så opbygges der jo heldigvis nye traditioner hen ad vejen.