Er det fedt at flytte hjemmefra?

Hverdag

6 nice ting ved at være flyttet hjemmefra

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den september 26, 2017

Måske ved du det ikke endnu, fordi du stadig bor hjemme, eller måske er du allerede helt med på, hvad vi mener, når vi liner nedenstående nice ting op ved at være flyttet hjemmefra. Skal du til at flytte hjemmefra? Så kan du i hvert fald forvente gode ting. Og så kan vi snakke om de mindre gode ting en anden gang…

LÆS OGSÅ: Hvad kan du forvente, når du flytter sammen med din kæreste?

1 Du bestemmer selv, hvad du vil spise

Skal køleskabet være fyldt med mælkesnitter eller ostehaps i dag? Skal du bestille pizza eller kinesisk? Hvor mange poser chips kan egentlig proppes ind i køkkenskabet? Wow – det er den vildeste kontrast, fra da du var lille og plagede om en lille pose slik i Netto.

2 Der er fred og ro

Det er virkelig nice med fred og ro. For det er der, fordi dine søskende og forældre ikke er der til at larme og forstyrre. Der er ingen, der råber ad dig, og ingen, der konstant forstyrrer, fordi de vil underholdes. Aaaaarh. Du kan pludselig høre fuglene synge udenfor og høre dine egne tanker. Se, dét er rart – nogle gange…

3 Du kan komme lige så sent hjem, som du har lyst til

Da du var yngre, var det måske klokken 23.00. Så blev det rykket til klokken 01.00. Og til sidst skulle du bare huske at skrive eller følges med nogen. Men nu, ja nu er der INGEN, der kan fortælle dig, hvornår du skal være hjemme. Du er helt selv herre over, om du tager med til morgenfesten og derfor først er hjemme klokken 10.00. Du skal slet ikke tænke over, at der sidder en derhjemme og venter på dig eller venter på at høre fra dig. Wuhu, det er da for nice at være herre i eget hus.

4 Du kan rode lige så meget, du vil

HALLELUJAH! Tænk engang, at der ikke er nogen kære mor, der siger, at du skal samle alt tøjet op fra gulvet. Eller at du skal gribe støvsugeren. Eller at du skal bære ud fra bordet og tage opvasken. Altså, det er nok rarest for dig, hvis der ser lidt ryddeligt og pænt ud derhjemme. Men hold nu op, det er fedt, at der ikke er nogen, der skal og kan bestemme, hvornår der er rodet, og hvornår der ikke er.

5 Du har kontrol over, hvor mange personer der er på besøg og hvem

Yes please, ikke nogle af dine forældres mærkelige venner, der render på besøg hele tiden. Og ikke nogle restriktioner for, hvor mange veninder du må have på besøg ad gangen, eller om opvarmningen må være hos dig. Freedoooooom.

6 Du bliver selvstændig og ansvarlig

Ja, du havde nok aldrig troet, du skulle nå til det punkt, vel? Men den er god nok, den dag kommer, når du er flyttet hjemmefra. Du skal nok ikke regne med, at det sker samme dag, du flytter. Men efterhånden som du lærer at bo og leve på egen hånd, får du taget så meget ansvar for dig selv, dine ting og dit liv, at det nok skal ske. Det er en skøn følelse at føle sig selvstændig og ansvarlig, også selvom det nogle gange kan blive for meget.

LÆS OGSÅ: Ting du og din veninde skal overveje, inden I flytter sammen

Mere om