6 piger indrømmer: Derfor slog jeg op med min veninde

Har du også overvejet, hvordan man mon kan slå op med en veninde? Se her, hvorfor disse seks piger slog op.

author
Anja Bruneskjold

De fleste har nok prøvet at slå op med en kæreste – og det kan der faktisk være flere gode grunde til at gøre. Men hvad med at slå op med en veninde? Har du prøvet det? Det er naturligvis ikke det fedeste, og det kan faktisk være superhårdt! Klik videre, og læs, hvad seks piger siger om netop at slå op med en veninde.

1 Jeg skal aldrig have en veninde igen

“Vi havde været veninder i 15 år, da hun fik en ny kæreste. De havde været sammen i et par måneder, da hun fortalte mig, at hendes kæreste gerne ville gøre hende gravid. Jeg rådede hende til at vente – og hun gav mig ret. De efterfølgende måneder talte vi ikke rigtig sammen, men jeg fandt ud af, at hun både var blevet forlovet og flyttet sammen med sin kæreste. Jeg kontaktede hende ikke. Efter yderligere et par måneder fik jeg at vide af, at hun var blevet gravid. Min veninde fortalte mig det efter en uge, men på SMS. Jeg blev ret skuffet. Det var tre store begivenheder fra hendes liv, som hun først meget sent fortalte mig om. Da jeg skrev, at jeg var skuffet, men at jeg godt vidste det hele, skrev hun bare “Hvor ved du det fra?”. Ikke engang en undskyldning eller forklaring. Jeg besluttede mig for at slå op med hende. Og jeg hulkede og havde det fysisk dårligt. Jeg har ikke haft en veninde siden, og jeg skal heller aldrig have en igen.”

Caroline

2 Hun blev for påtrængende

“Jeg stoppede et venskab med min veninde, fordi hun blev alt for påtrængende. Hun kaldte mig sin bedste veninde allerede dagen efter, vi første gang mødte hinanden. Hun kimede mig ned konstant. Og hun respekterede slet ikke, at jeg ikke kunne overskue at skrive med hende hele tiden.
Jeg forsøgte at fortælle hende på en pæn måde, at vi altså ikke var bedste veninder – og at hun skulle lade være med at skrive til mig hele tiden. Da jeg blokerede hende, kontaktede hun mig alligevel. Fra tre forskellige profiler. Hun er heldigvis stoppet nu.”

– Malene

3 Min veninde løj hele tiden

“Jeg har prøvet at slå op med en veninde, fordi hun løj og var falsk. Hun kom sammen med min bror et stykke tid. Men da de slog op, ville hun have, jeg skulle hjælpe hende med at glemme ham. Hun blev alligevel ved med at skrive til ham, og hun fortalte ham også ting, som jeg havde sagt til hende i fortrolighed. Hun løj og udnyttede mig, så hun kunne komme tæt på min bror.
Jeg begyndte at ignorere hende, når hun skrev. Og efter en uge spurgte hun mig, om jeg ikke bare kunne glemme det hele – hun mente ikke, at hun havde gjort noget galt. Og så bad jeg hende om at holde sig væk. Jeg blev ked af det, men samtidig også lettet over, at jeg ikke skulle bekymre mig længere.”

Rikke

Læs også: 9 piger indrømmer: Vores pinligste historier med porno

4 Hun brokkede sig hele tiden

“Da jeg for et par år siden flyttede til udlandet, var det svært at se hinanden ofte. Det var dyrt at rejse, men vi så hinanden, når jeg var på ferie i Danmark. Ellers skrev vi sammen på Facebook. Hun besøgte aldrig mig. Først da jeg igen flyttede til et nyt land, nu sammen med en kæreste, kom hun på besøg. Uden penge dog. Hun brokkede sig hele tiden over sin egen kæreste og sit liv i Danmark. Jeg havde fået en teenager på ferie, følte jeg. Og hun opførte sig som dengang, vi var 14 år. Her sluttede vores venskab, og det gjorde virkelig ondt. Hun var min ældste og bedste ven.”

Lærke

5 Værre end at slå op med en kæreste

“Jeg kunne mærke, at min veninde tog meget af min energi. Hver gang jeg havde travlt, gav hun mig dårlig samvittighed, og hun hakkede generelt ret meget på mig. Den form for negativitet havde jeg ikke brug for i mit liv, så jeg slog op med hende. Det var forfærdeligt – og nærmest værre end at slå op med en kæreste. Man har bare et helt specielt bånd som veninder.”

– Clara

6  Vi talte sammen af tvang

“Jeg havde en virkelig god veninde i folkeskolen – men hun blev ofte sur på mig. For det meste lod jeg bare som ingenting, men en dag fik jeg nok. Vi talte ikke sammen i et halvt år, og det hele var ret svært for mig. Derefter begyndte vi at tale sammen igen, men hun ignorerede fuldstændig, at vi havde haft et problem. Hver gang jeg ville tale om det, spurgte hun, om vi ikke bare kunne lade være med at tale om det. Nogle gange føltes det, som om vi talte sammen af tvang, og jeg fandt til sidst ud af, at jeg nok ikke fik noget ud af venskabet. Derefter ebbede venskabet bare ud.”

– Marie-Louise

Læs også: 10 ting, mænd gør, når du har slået op med dem