Første menstruation

Hverdag

6 ting, vi alle ville ønske, vi havde vidst, da vi fik vores første menstruation

Sponseret

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den maj 24, 2018

Kan du huske, da du fik din første menstruation? Der gik sikkert rigtig mange tanker gennem dit hoved. Det hele var superforvirrende, og der var masser af ting, du gjorde helt forkert. Der var rigtig mange ting, som du ved i dag, men som du ville ønske, du også vidste dengang. Wow, hvor havde det gjort mange ting nemmere for dig.

1 Du kan sagtens dyrke sport, når du har din menstruation

Kan du huske dengang, du slap for at være med til idræt i folkeren, fordi du havde din menstruation? Måske handlede det allermest om, at du ville pjække fra idræt, og så var det jo en ‘genial’ undskyldning. Men overvej lige, hvor underligt det egentlig er, at den undskyldning overhovedet kunne bruges? For det er totalt misforstået af os alle, at du ikke kan dyrke sport, når du har din menstruation. Du kan gøre lige præcis dét, der passer dig. Faktisk ville vi ønske, vi havde vidst, at det endda er godt for os at dyrke sport under menstruation. Det får nemlig de fleste af os til at slappe af i kroppen, og det kan være med til at lindre smerterne. Så hvem er det lige, du snød, da du ‘pjækkede’ fra idræt?

2 Menstruation er ikke pinligt

Hvis du lige prøver at tænke tilbage til dengang, du fik din menstruation, kan du så huske, hvordan du havde det? Det var måske ikke noget, I snakkede særlig meget om i skolen. Måske var alle I piger hos sundhedsplejersken på skolen, hvor I skulle snakke om menstruation. Og måske fik hun jer endda til at lukke øjnene, og så skulle dem, der havde menstruation, række hånden op? Det var i hvert fald sådan, det foregik på min skole, da jeg gik i folkeren. Hun fik os til at lukke øjnene for at svare på spørgsmålet, som om det var noget, vi burde være flove over. Så allerede der opstod der nok en følelse hos os alle – følelsen af, at menstruation var noget, vi burde være flove over. Der havde det altså været rigtig fedt, hvis man helt fra start lærte, at menstruation IKKE var pinligt.

LÆS OGSÅ: 8 myter om menstruation 

Der er ikke noget, der hedder størrelse normal i bind

Da du fik din menstruation, startede pludselig en hel ny verden for dig – menstruationsbind. Du vidste overhovedet ikke, hvor du skulle starte. Der var så mange forskellige slags, at det var helt uoverskueligt. Så det helt naturlige valg var bare, at du valgte størrelse normal, eller at din mor købte bind med hjem til dig, da hun var ude at handle. Men der havde det altså været meget rart, hvis du vidste, at der ikke er noget, der hedder ‘størrelse normal’ i bind. Vi er nemlig ikke alle ens, og derfor har vi ikke alle brug for den samme størrelse bind. Vi ville ønske, vi vidste, at man skal gå efter en bestemt størrelse bind. Er det nyt for dig? Always har lavet en smart My Fit guide, hvor du hurtigt kan se, hvilken størrelse bind der er den rette for dig, så du får den helt rigtige beskyttelse.

Det hele bliver meget nemmere

Da du fik din menstruation var det hele bare mega uoverskueligt. Du forsod ikke rigtig, hvad der skete med kroppen, og alle følelser og fornemmelser i kroppen var så nye, at alt bare føltes rigtig ubehageligt. Du var generelt bare ét stort spørgsmålstegn. Du troede basically, at du skulle dø, første gang du fik din menstruation. Wow, hvor ville vi bare ønske, at vi vidste, at alle ting blev meget nemmere med tiden. Det havde været fedt med en krystalkugle, hvor vi kunne se, at i fremtiden var det ikke så slemt og begrænsende at have menstruation.

Du behøver ikke tage flere bind på ad gangen

Haha, kan du huske dengang, du tog flere bind på ad gangen, fordi du var så bange for at bløde igennem? Det var lidt åndssvagt, og det føltes bestemt ikke rart. Der havde det været virkelig fedt, hvis du vidste, hvor en stor betydning det rigtige bind havde for, om man slap for at bløde igennem. Da man ikke vidste bedre i starten, blev menstruation lidt lig med at bløde igennem sine hvide bukser. Jeg kunne for eksempel finde på at tage to bind på på den første menstruationsdag, fordi jeg bløder meget den første dag. Det var virkelig ikke behageligt, og jeg følte, at jeg havde ble på. Der ville jeg sgu gerne have kendt til bindstørrelse nummer tre fra Always, der både fungerer som natbind, men også som dagsbind til de dage, hvor man bløder lidt mere. Det havde altså sparet mig for nogle bind, haha!

Det er ikke pinligt at købe bind

Kan du huske, hvor pinligt, du syntes, det var at købe bind? Den der fornemmelse af at alle kiggede på dig, mens de tænkte: ‘Haha, hun har menstruation’. Ved du hvad? Det var all in your head. For det første har folk så hamrende travlt med dem selv, at de ikke koncentrerer sig om, hvad du køber, og for det andet er det jo bare bind… Hvad var der egentlig så pinligt ved det? Du var jo heller ikke flov over at købe tandpasta, vel? Åh, hvor havde indkøbsturene været lidt nemmere, hvis du var bevidst omkring, at det på ingen måde er pinligt at købe bind.

Har du lyst til at hjælpe os? Brug 3 minutter, og vær med i konkurrencen om en brunch for 2

Artiklen er sponseret af Always