7 gode vaner, hvis I gerne vil være veninder for altid

author
Rebeca Pons

Du havde måske en bestemt veninde i tankerne, da du klikkede dig herind. En veninde, du ville ønske, du var veninder med for altid. Det er faktisk slet ikke så svært. Men ligesom så mange andre forhold skal dit venskab til hende også plejes. Hvis I husker disse syv ting, vil I meget muligt være veninder for altid.

Gør ting, hun ikke beder dig om

Vi elsker alle at føle os værdsat. Så når I gør ting for hinanden, fordi I ved, jeres veninde vil blive glad, styrker det jeres venskab. Det er med til at få jeres venskab til at holde for altid. Der er nemlig ikke nogen bedre følelse, end når man føler sig elsket, og det gælder altså ikke kun kærester. Men dig og din veninde er jo stort set også som kærester, er I ikke? Så hvis din veninde har det lidt svært for tiden, så overrask hende med at købe ind for hende. Det vil hun blive glad for.

Vær ikke årsag til dårlig samvittighed

En veninde skal hjælpe dig med at få det bedre med dig selv – ikke dårligere. Så selvom I måske ikke er enige på nogle områder, er det vigtigt, I ikke giver hinanden dårlig samvittighed over noget, bare fordi I selv ville have gjort det anderledes. Så hvis din veninde har været sammen med sin ekskæreste, som du godt kunne have advaret hende om, ville såre hende igen, skal du ikke bebrejde hende.

Forsvar hinanden

Det bedste ved veninder er, at du altid har en, der har din ryg. Hvis der er en, der behandler dig dårligt, skal du ikke stå med det alene. Sådan burde det i hvert fald være, hvis jeres venskab skal holde for altid. I burde altid forsvare hinanden, hvis den anden bliver urimeligt behandlet. For det første fordi det er det rigtige at gøre, hvis du ser din veninde blive ked af det, men for det andet fordi det knytter jer tættere sammen, hvis I teamer op mod et røvhul.

Vær ærlig

Noget af det vigtigste i et forhold er ærlighed. Hvad enten det er forholdet til din kæreste eller veninde. Hvis I ikke kan være ærlige over for hinanden, så ender jeres venskab ikke med at holde. Det er, når I er ærlige, at I lærer hinanden bedre at kende, samtidig med at I viser, at I respekterer hinanden. Det vil altså også gøre jer tættere som veninder.

5 Tag ikke tingene personligt

Det fører os meget naturligt hen på, at I så heller ikke skal tage tingene personligt, når I er ærlige over for hinanden. Hvis I først begynder at tage tingene personligt, bliver det svært at være ærlige over for hinanden, og så er det, det går galt. Hvis I tager tingene personligt, opstår der unødvendige diskussioner, og det er jo dumt. Husk, at hvis din veninde er ærlig, så er det, fordi hun ønsker dig det bedste og synes, du fortjener hendes helt ærlige mening. Selvom I ikke kan lide svaret, er det noget, I burde værdsætte.

Accepter hinandens forskelligheder

Giv hinanden plads til at være forskellige. Bare fordi I er gode veninder, betyder det ikke, at I skal være hundrede procent ens og mene det samme om alt. Faktisk er det en styrke for jeres venskab, hvis I er forskellige, da I kan hjælpe hinanden med at se tingene på en anden måde.

Konkurrer ikke med hinanden

Rigtige veninder ved, at I ikke behøver konkurrere med hinanden. I ønsker nemlig det bedste for hinanden, og derfor burde I godt kunne overskue hinandens glæder, selvom det ikke går så godt for jer selv for tiden. For når hun er glad, er du glad – og omvendt.