hvordan er det at være enebarn?

Hverdag

7 situationer du kender, når du er enebarn

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den marts 3, 2017

Der findes en del mennesker, der ikke kan relatere til de ting kun søstre forstår, eller hvordan det er at have en bror, der er overbeskyttende. Jep, det er dig, vi snakker om – dig, der er enebarn. Til gengæld er der så mange andre situationer, du i stedet kender til – både gode og dårlige.

Gaveregn

Dine forældre har aldrig haft andre at bruge penge på end dig (og dem selv selvfølgelig), så derfor er og har du altid været møgforkælet. Det vrimler med gaver kun til dig og på alle de tidspunkter, dine forældre får mulighed for det. Desuden har du altid haft det hele for dig selv, altså ingen at dele alle goderne med. WIN!

Kedelig ferie

Z Z Z! Du skal på ferie med dine forældre, bare jer tre. Iiih, hvor du glæder dig – ja, til sol og varme, men da slet ikke til at skulle pjaske rundt i poolen helt alene. Du har virkelig mange gange skullet være opfindsom for at have det sjovt. Men altså, så har du vel også lært at være mere kreativ end de fleste.

Størst værelse

Der har aldrig været nogen diskussion, du har fået det største værelse, og du behøver aldrig nogensinde dele det med nogen anden. Hvor fedt er det lige!? Du har altid kunnet rode lige så tosset, du ville, og snorke og tale i søvne uden at forstyrre nogen. Du er heller aldrig blevet forstyrret, når du har haft besøg af venner og veninder. Dét er altså fedt.

Ingen sammenligning

Der har selvfølgelig altid været forventninger til dig, men hallo der er intet sammenligningsgrundlag! Det betyder, at du reelt set altid har kunne gøre, hvad du ville. Sådan cirka.

Fuld opmærksomhed

Hvis der er nogen, der er elsket, så er det da i hvert fald dig. Dine forældre har kun dig som fokuspunkt, og det er altså en ret stor fordel, for så får du rigtig meget opmærksomhed. De skal kun koncentrere sig om dig, og derfor bliver du automatisk omdrejningspunktet for alt. Luksus, men måske en anelse irriterende nogle gange?

Selvstændighed

Der har ikke været nogen, du har kunnet læne dig op af eller nogen, som har kunnet gøre tingene for dig. Du har derimod altid stået på egne ben og klaret det meste selv. Derfor har du fået opbygget en selvstændighed, andre nødvendigvis ikke helt er nået til endnu. Det er sejt gået!

Usynlig ven

Du har ikke tal på alle de gange, du har ønsket at have en at snakke eller lege med, da du var lille. Du har simpelthen været nødt til at opfinde en. På den måde har du alligevel altid haft en slags søster/bror, der bare var usynlig. Måske du stadig ser hende/ham en gang imellem?

Mere om