7 ting, der går op for dig, når du flytter hjemmefra

author
Mathilde Brandborg

Vi har før snakket om, hvilke ting der er nice, samt hvilke ting der er nederen, når du flytter hjemmefra. Der er jo fordele og ulemper ved begge dele – men let’s face it, du kan ikke blive boende hos mooooar for evigt. Og når du så får slæbt dit dovne korpus ned af sofaen derhjemme og hevet brunsvigeren og de kogte kartofler ud af kæften og beslutter dig for, at det der med at bo et andet sted måske er en ret fed idé, så er der et par ting, der langsomt begynder at gå op for dig.

Planter skal vandes

Du har set på Insta, at det ser rimelig sprødt ud at have sådan et bohemeagtigt hjem med en masse planter og rustikke ting. Du pisker ud til IKEA og tømmer hele deres planteafdeling, hvorefter du flår samtlige potter ned fra hylderne i Søstrene Grene. Dit hjem ligner et æstetisk, tropisk paradis – lige indtil du tager på Roskilde i en uge og kommer hjem til noget, der ligner efterveerne af en californisk skovbrand. Planter skal vandes. Og ikke bare en gang om måneden, men i nogle perioder hver eneste FUCKING dag.

Toiletpapir er dyrt

Ja. Tænk, at det skal være SÅ dyrt at tørre sig i røven. Men sådan er det altså. Og hvis du bare føler dig en lille smule (lotus) royal, er det endnu dyrere! Til det har jeg et simpelt råd: Kig efter kiloprisen! Det kan faktisk sjældent betale sig at købe det der billige sandpapir. Køb den eksklusive discountudgave – så vinder du i livet, når du flytter hjemmefra.

Kalk er skod

Vi bor i Danmark, og her er der et stort indhold af kalk i vandet. Det vil du sikkert for alvor lægge mærke til, når du flytter hjemmefra. Der kommer kalk over alt. I din elkedel, i badet, i lokummet, på bruseforhænget, på kanten af vasken. ALLE STEDER! Og det kræver en seriøs tilgang til kalkfjerner, hvis du gerne vil undgå, at dit hjem skal ligne en miniatureudgave af Møns Klint.

Madspild er for real

Det er ikke populært at sige – men FUCK, hvor vi ofte smider noget mad ud. Vi er oplært i, at vi skal nedbringe madspild. Men du vil opleve, at det er en struggle at bruge alting op. Dette gør sig især gældende, hvis du bor alene, når du flytter hjemmefra. Der er ikke særligt mange madvarer, der kommer i potioner, der passer til enkeltpersoner. Derfor ender du som regel med at lave lidt for meget mad. Det er jo selvfølgelig muligt at gemme sine rester eller eventuelt at fryse dem ned. Men det er ikke lige altid let at planlægge alting.

Det er ikke sjovt at have influenza

Det er nok ingen overraskelse. Selvfølgelig er det ikke en fest at ligge i sengen i en svedsilhuet og have psykedeliske feberdrømme. Men når der samtidig ikke er nogen, der kan hente et glas saftevand til dig eller lave en suppe, opdager du for alvor, hvor nederen det er at være syg.

Trusser bliver beskidte

Der er en reel grund til at tro, der sidder en lillebitte, ondsindet nisse i dit skab og stjæler dine trusser. Du har en følelse af, at du vaskede alt dit tøj for under en uge siden, men pludselig er der IGEN ikke flere rene trusser. Du har i al hemmelighed vasket en del af dine trusser i hånden, fordi du seriøst ikke magter at hænge ud i vaskeriet hele tiden. Hvad fanden sker der med alt det vasketøj?

Du har ikke råd til at være highclass med to-go latte

Du havde lidt visualiseret dig selv som en af de der businesskvinder, der travlt pisker ned ad gaden i høje hæle, nystrøget tøj og en to-go latte i hånden. Sådan er det bare ikke helt i virkeligheden. En latte koster i omegnen af 40 kroner, og når du flytter hjemmefra, finder du hurtigt ud af, det ikke kan svare sig for dig at kaste penge efter sådan noget. Her kan du jo i stedet benytte en eksklusiv-lignende kop, du fylder op med billig instantkaffe. Ingen vil opdage, at indeholdet har kostet 3,25 kroner i stedet for 40 kroner. Nu kan du i stedet sidde at gnide dine krejlerhænder sammen i en ros af fryd, imens du fornemmer duften af Stryhns fra din retroblikmadkasse.