7 ting, du ALTID skal huske at gøre for din bedste veninde

Husker du at være en god veninde for din BFF?

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Der er bare noget helt specielt ved at have en bedste veninde. Du ved. Hende, der nærmest er en del af din familie. Hende, der bare adskiller sig så meget fra dine andre veninder. Du er nok ikke i tvivl om, hvem din bedste veninde er. Og du kan SIKKERT også krydse 25 ud af 40 ting af på denne liste, der viser, at I er bedste veninder. Og man skal huske at pleje sit venskab med sin BFF – lidt ligesom med ens kæreste. Derfor får du her syv ting, du kan gøre for at være en god veninde.

Læs også: Du ved, I er bedste veninder, når …

1. Planlægning

Kan du huske, da I var yngre? Dengang var det HELT naturligt, at I fulgtes hjem fra skole/blokfløjte/svømning og stenede fjernsyn. Men nu er der studie, arbejde, andre venner, hobbyer, kærester og en million andre ting, der også skal passes. Derfor har I bare ikke lige så meget tid, som I plejede at have. Derfor skal I huske at prioritere jeres tid sammen. Sørg for at lave faste aftaler med din veninde – som I begge overholder. For det kan godt være, du er træt sådan en mandag eftermiddag og helst vil stene Game of Thrones under dynen med din kæreste. Men hvis du skal være en god veninde, skal du også være der. Så ind med en masse aftaler i kalenderen – det ender jo ALTID med at være et hit, når I ses.

Læs også: Bucket list: 30 ting, du og din veninde skal lave sammen i løbet af året

2. Vær “Hende den Hårde”, når der er behov for det

Jeg kender en flok piger, der har opfundet “Hende den Hårde”. Hende den Hårde dukker kun op, når der virkelig er brug for hende. Så normalt skal du selvfølgelig bare være dit eget, dejlige jeg. Men hvis din veninde har opført sig som en kæmpe idiot, må du påtage dig rollen som Hende den Hårde. For der er jo EN eller anden, der bliver nødt til at fortælle din BFF, at hun opfører sig åndssvagt. Og det er altså Hende Den Hårdes arbejde – altså dit. Det gælder i øvrigt også, hvis din veninde bliver VED med at gå tilbage til en fyr, der ikke er god for hende. Så må Hende den Hårde altså også lige komme i spil. Også selvom din veninde måske bliver sur på dig. Det er dit lod i livet.

Læs også: Det skal du gøre, hvis du ikke kan lide din venindes kæreste

3. Telefonen er opfundet

Jeg er ikke særligt glad for at snakke i telefon. Men det er min bedste veninde. Derfor prøver jeg VIRKELIG at være god til at tage telefonen, når hun ringer. For det ender altid med at være megadejligt at snakke med hende. Og i en travl hverdag, hvor man ikke altid har tid til at ses, er et telefonopkald altså guld værd. Så husk at være en god veninde og grib telefonen – din BFF vil ELSKE at høre fra dig.

Læs også: 9 grunde til, at nogle mennesker bare ALDRIG tager telefonen

4. I medgang og modgang

Vi går alle sammen gennem gode tider og hårde tider. Der er forelskelser og hjertersorger. Vi kan blive uvenner eller føle os helt nyforelskede i vores bedste veninder. Vi kan blive stressede eller syge, og vi kan have sindssygt travlt med studie eller arbejde. Og alle de her ting er helt naturlige at gå igennem – og noget, de fleste af os oplever. Og det er her, du står distancen, når du skal være en god veninde.

For du skal lægge øre til det HELE. Både de gode og de hårde tider. Du skal være overbærende, når din bedste veninde plaprer om what’s-his-face i timevis. Men du skal også være den første, der stiger med på toget til Jylland, når din venindes familiemedlem er syg, og hun er bange. Det kan godt være, at et ægteskab er i medgang og modgang. Men det er jeres forhold altså også.

Læs også: Det er vigtigt, at du har disse typer veninder i dit liv – læs hvorfor

5. Pak dit sad face væk

Når det så går RIGTIG godt for din veninde, er hun måske ikke så tilstede, som hun plejer at være. Når der skal være tid til hendes fede nye job OG søde nye kæreste, er der mindre tid til dig. Sådan er det bare. Og her kan du for alvor være en god veninde. For du kan måske ikke se det, men din BFF har sikkert MEGAdårlig samvittighed. For hun ved godt, hun ikke prioriterer dig lige nu. Men ved du hvad? Det skal der være plads til. Så pak dit sad face væk og lad din bedste veninde være lidt selvoptaget i sin nyforelskelse. Var du egentlig ikke på præcis samme måde sidste år? Hvis det bliver alt for slemt, så kan du jo hinte, at du ville elske at gøre nogle af de her ting med hende snart.

Læs også: 8 tanker du har, når din veninde får en kæreste

6. Opdater hinanden

Det lyder måske lidt old. Og det er det måske også. Men det er altså virkelig rart, når man er opdateret på, hvad der sker i den andens liv. Om det så er en slem tur til tandlægen, mormors dårlige ben, din lillebrors kærestesorger eller at din kæreste har været en idiot. Opdateringer gør, at din veninde føler sig inkluderet i dit liv. Og det viser også, at du gerne vil høre hendes input. Så husk lige at sende en lille SMS, næste gang din kat skal til dyrlægen. Bare fordi det er lidt rart.

Læs også: 5 SMS’er, du KUN modtager fra din bedste veninde

8. Spørg!

“Hvordan har du det?” er det mest simple spørgsmål i verden. Men nogle gange glemmer vi at stille det. For at være en god veninde, skal du altid huske at spørge din bedste veninde, hvordan hun har det. Det er egentlig det bedste råd, vi kan give.

Læs også: 5 ting, din kæreste mener om dig og din bedste veninde