6 ting, du kender, hvis du er kræsen som voksen

Hvis du er kræsen har du GARANTERET oplevet nogle af de følgende ting.

author
Sara Elisabeth Nedergaard

De fleste af os var nok RET kræsne, da vi var børn. Broccoli var bare ikke heeelt lige så sjovt, som … ja, alt andet. Men NU. Nu er du blevet voksen. Og man kan jo ikke være kræsen som voksen. Eller hvad? Hvis du er kræsen som voksen, har du GARANTERET oplevet nogle af de følgende ting.

1. Barndomstraumer

Dine forældre var SÅ onde, da du var barn. De tvang dig til at spise ALT muligt, som du VIRKELIG ikke kunne lide. Hvor mange gange har du ikke siddet ved middagsbordet og grædt ned i en tallerken fyldt med mad, fordi du skulle spise op? Til dine forældres forsvar skal det siges, at de nok bare troede, at du var et “almindeligt” kræsent barn – de kunne jo ikke vide, at du faktisk også endte med at være kræsen som voksen.

2. Voksenmobning much?

Nu, hvor du er kræsen som voksen, ELSKER dine veninder at drille dig med det. For i deres øjne er det ret skørt, at du ikke kan lide helt normale fødevarer. Måske tror de faktisk, at du bare er lidt af en drama queen? Nogle gange kan det være sjovt – men andre gange er det faktisk liiidt irriterende, når dine veninder altid skal drille dig med, at du er kræsen som voksen.

3. “Prøv lige at smage det igen”

Nej. Du VED godt, at du ikke kan lide avocado/ost/rødvin/rosenkål. Du HAR prøvet at “smage det igen”. MANGE gange.

4. Victory!

Til gengæld er det den mest opturs-agtige følelse i hele verden, når du smager noget, du faktisk godt kan lide. Du bliver faktisk helt stolt – og får måske også liiidt lyst til at ringe til din mor og fortælle hende, at du lige har spist et stykke ost uden at få gag reflex.

5. Stock up

Når du endelig finder noget mad, du VIRKELIG godt kan lide, skal du selvfølgelig altid have det liggende derhjemme. Så du har med garanti enten et køkkenskab fyldt med pastaskruer – eller måske er grøntsagsskuffen i dit køleskab fyldt til randen med mælkesnitter?

6. De akavede aftener

Du kan jo (desværre) ikke blive hjemme sammen med dine pastaskruer og/eller mælkesnitter hver dag. Nogle gange skal du også ud og ses med venner, familie… eller på date. Og der er tit mad involveret. Og det er altså bare RET ufedt, at skulle sidde over for sin Tinder-date eller sin nye svigermor og fake, at du bare elsker det, I spiser. Og i værste fald ender du helt derude, hvor du faktisk ender med at spise noget, du VIRKELIG ikke kan lide. Ew.

Læs også: 5 piger afslører det pinligste, de har gjort foran deres svigerforældre