7 venindetyper, du kender fra din egen venindegruppe, når I er i byen

author
Mathilde Brandborg

En bytur med veninderne er for det meste højdepunktet for ugen. Du ved, der altid kommer til at ske noget sjovt, når I er i byen sammen. Men samtidigt ved du måske også allerede på forhånd, hvordan aftenen ender for nogle af dine veninder. Der er nemlig fem klassiske venindetyper, der ofte indgår i en venindegruppe, når I er i byen – og jeres gruppe er helt sikkert ingen undtagelse.

Alle venindetyper har både fordele og ulemper. Selvom du synes, at de af og til kan være irriterende at skulle tage hensyn til, så se dem lidt ligesom dit hold – I er et team af forskellige superhelte! Lidt ligesom Justice League.

Houdinien

Hende, der altid forsvinder på mystisk vis. Du ser det aldrig ske, men pludselig er hun bare væk. Som regel er der en fyr indblandet i hendes usynlighedstrick, og når du spørger hende, hvor hun er henne, kommer der et kort og semiutydeligt svar tilbage alá “my mission is completed, vi ses!”.

Hun har brug for at gøre sin ting og brug for, at der ikke sættes spørgsmålstegn ved det – derfor opererer hun med disse gentagende forsvindingsnumre. Husk dog – det er altid godt at tjekke op på, om hun er i god behold. Også selvom det svar, du får, er lidt kringlet at tyde.

Følelsesorkanen

Alkohol påvirker os forskelligt. Nogle bliver udadvendte, nogle bliver stille, og andre kan simpelthen ikke holder deres følelser inde. Det gælder både de positive følelser, men også ofte de mere tunge af slagsen. Følelsesorkanen kan være en af de venindetyper, du kan have svært ved at håndtere i din egen brandert. Hun får ofte en mental nedsmeltning på jeres byture. Det kan være, at hun gennemgår en svær periode i sit liv, og at alle problemerne pludselig strømmer frem foran hende igen. Det kan også være, hun får øje på sin ekskæreste i den anden ende af baren og mærker de stærke følelser af savn eller afmagt.

Uanset hvad, så er det vigtigt, at du kan rumme hende – til en vis grad, selvfølgelig. Hvis det udspiller sig gang på gang, så bør I nok tage en mere alvorlig snak i ædru tilstand, for så kan det være, der ligger nogle dybere problemer bag.

Gulvkanonen

Du ser hende til opvarmningen, du ser hende på vej i byen, men SÅ ser du hende ikke igen før efter flere timer – hun har nemlig indtaget the floor. Hun vil altid danse – det er hovedårsagen til, at hun tager i byen. Du kan godt glemme at lokke hende med ud og trække luft – hun gider ikke at befinde sig andre steder end på dansegulvet. Det kan virke lidt trættende for jer andre, for I vil gerne cruise lidt rundt og snakke. Men det må I gøre uden gulvkanonen!

Moren

Ja, igen må vi fremhæve hende, for hun er der altid – moren. Hun passer på hele gruppen og drikker sig sjældent så fuld, at hun mister overblikket. Hun trives bedst med at være solidt placeret det samme sted hele aftenen. På den måde ved I andre jo også, hvor hun befinder sig, hvis der skulle være brug for hjælp.

Moren er hende, der samler tropperne, når I skal videre eller hjem fra byen. Hun trøster, skælder ud, holder hår og pep talker. Hun er stabil, og det har hun det helt fint med.

Kamphunden

Som sagt længere oppe: Alkohol påvirker os forskelligt. En gang imellem sker det, at vi bliver påvirkede på en måde, der gør os aggressive. Det kan ofte lede til nogle ubehagelige situationer. Når alkohol gør os aggressive, handler det om nogle helt basale følelser, vi ligger inde med. Derudover kommer vi måske til at reagere kraftigere på følelsen af vrede, fordi alkohol slører vores evne til at bedømme, hvad der er rigtigt og forkert. Vi kan dermed komme til at handle mere spontant – og uden at overveje konsekvenserne.

Du kender sikkert hende veninden, der ofte ender i diverse skænderier i byen enten med bartenderen, pickeren, vagten eller andre, der befinder sig på klubben eller baren, hvor I er. Måske føler hun sig uretfærdigt behandlet – eller også har hun bare en utrolig kort lunte. Det kan være lidt af en udfordring at tale hende ud af de konfliktfyldte situationer, men som hendes veninde er du højst sandsynligt den bedste til at gøre det.

Taleren

Det er skønt med veninder, der gerne vil erklære deres kærlighed til en. Det er dejligt med bekræftelse. Men det er bare ikke altid skideoptimalt, at det skal ske foran højtaleren eller i toiletkøen på klubben. Du kan ikke rigtig høre, hvad hun siger – så du ender ofte bare med at nikke og smile og sige “årrrrh skat!”, fordi du er bange for, at hun ellers bliver skuffet og ked af det.

Taleren er hende, der får akut munddiarré, når hun får alkohol i blodet. Vi kender alle sådan en – hun er en af de typiske venindetyper.

Svagdrikkeren

Du ved bare, at hun går kold før 12. På trods af ihærdig træning, klarer hun bare ikke at holde ud. Hun bliver altid sejlende stiv og ender med hovedet i lokummet – eller at tage en lille lur på en stol i hjørnet. I har sikkert flere gange måttet rafle om, hvem der skulle følge hende hjem. Og det er helt sikkert moren, der får tjansen – for det er vel hendes job!?

Svagdrikkeren er en af de venindetyper, der fungerer fænomenalt som underholdningsmoment for resten af jeres venindegruppe. I har sikkert både tegnet hende i hovedet, smurt tandpasta i håret på hende og taget utallige selfies med hendes sovende, savlende ansigt på. Hun går måske glip af det meste af aftenen, men hun er unødvendig for jer.