Jeg føler mig sulten hele tiden

Hverdag

8 grunde til, at du er sulten hele tiden

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den juni 15, 2017

Har du det med at føle et hul i maven eller en konstant rumlen? Det værste er da næsten, at du så konstant er hangry, hjælp! Det er SÅ irriterende, og det kan sagtens være på grund af nogle forskellige madvarer. Men der kan også være andre faktorer, der spiller ind. Læs med her, og find ud af, om der er noget, du kan gøre for at undgå at føle dig sulten hele tiden.

1 Du keder dig

Du kender det helt sikkert – det er søndag, og der er rigtig søndagsstemning. Intet at lave, intet at se, ingen at være sammen med. Snork, det er kedeligt. Og derfor begynder du at mærke en sult. Der er jo ikke andet at lave, så det må helt sikkert være en sultfølelse, du kan mærke. Men så er det jo godt, at du kan gå ud til køleskabet og køkkenskabene…

2 Du får ikke nok søvn

Hormonet leptin fortæller dig, når du er mæt. Og hvis du ikke får nok søvn, falder niveauet af leptin, og det vil jo så gøre, at du føler dig mere sulten efter en dårlig nats søvn. Samtidig har vi et appetithormon, ghrelin, som stiger, når du ikke sover nok. Øhm okay, så det er jo bare en skidegod blanding – nej! Du må hellere få dine 8 timer hver nat.

3 Du er stresset

Ligesom trøstespisning er der faktisk noget, der hedder stressspisning. Jep. Hvis du er stresset, sker der en hel del ting i din krop, og du kan ikke rigtig styre, hvilke følelser der er hvad. Derfor er der også noget, der hedder comfort food, og du har garanteret noget bestemt mad, du altid vender tilbage til, når du har liiidt for travlt. Hvad mon du har af comfort food?

4 Du spiser ikke morgenmad

Måske tænker du: ‘Hvis jeg ikke spiser morgenmad, har jeg mange flere kalorier til resten af dagen – det er smart!’. Stop den tankegang. Det kommer kun til at bide dig i røven. Du kommer nemlig til at være sulten hele dagen, hvis du skipper din morgenmad. Og så kan det være, at du senere på dagen faktisk kommer til at overspise, og så bliver du bare irriteret på dig selv. Det er bare en ond cirkel.

5 Du spiser ikke nok protein

Ved du egentlig, hvor meget protein du skal have om dagen? Det gælder om at få protein i alle dine måltider. Det kan nemlig sagtens være årsagen til, at du går og føler dig sulten hele tiden. Protein er et af de mest mættende næringsstoffer, så glem ikke at få det indenbords i løbet af dagen.

6 Du spiser for meget sukker og junk

Junk og slik har simpelthen ikke nogle gode næringsstoffer i sig. Derfor kan du let føle dig sulten en times tid efter, du har kværnet dine chips. De tomme kalorier, som de kaldes, er altså overhovedet ikke nærende for dig. Desuden får det dig bare til at crave endnu mere af det samme, og så har vi den onde cirkel igen.

7 Du spiser ikke nok

Det gælder altså om at få et ordentligt måltid, og det gælder alle måltider på dagen. Ikke de der sølle portioner, hvor der kun ligger tre ærter og en gulerod. Det går ikke – i hvert fald ikke hvis du vil undgå at føle dig sulten hele tiden. Når du ikke spiser nok og altså ikke får den næring, du skal have, vil dit blodsukker gå helt amok, og din krop svarer altså igen ved at give dig tegn på sult.

8 Du er tørstig i stedet

Vand kan faktisk være kilden til at stoppe følelsen af sult. Den sult, du kan mærke i maven, kan nemlig være, fordi du mangler vand. Prøv at drikke vand i stedet for at snacke, næste gang du føler dig sulten. Og spis så din snack, hvis vand ikke hjælper.

Kilde: The List

Mere om