8 myter om lort, du helt sikkert tror på

author
Emilia Jacobsen

Din afføring eller ja, hvorfor ikke sige det, som ville alle siger det, din lort kan sige rigtig meget om dig. Men du kan også sige rigtig meget om din lort, og mange af de ting, du sikkert tror på, er altså ikke helt sande. Klik videre, læs de otte myter om lort, os se, om der er noget, du har taget fejl af.

Det skal være brunt

Skønt billede, du får i hovedet, ikke? Men altså, der er jo en farve, der hedder lortebrun – eller det var der i hvert fald i børnehaven. Så er det da klart, at en af de myter om lort, man klart tror på, er, at lort altid skal være brunt. Det er bare ikke helt sandt. Al lort er unikt, og lort har altså forskellige farver, former og størrelser, som for eksempel er afhængig af, hvad man spiser. Overdrivelse fremmer jo forståelse, så hvis du lige pludselig opdager, at din lort er blå, så er det måske ikke heeeelt normalt.

Analsex får en til at skide

Come on, hvis det her er grunden til, at du ikke tør prøve analsex, så kan du godt se at komme i gang. Det skal i hvert fald ikke stoppe dig, for du kommer altså ikke til at lægge en lort i sengen. Jo jo, det kan da godt være, der kommer en smule rester med, men det går da nok – ja, selv tak for det billede.

Hvis du har fået mod på at bevæge dig ud i det, kan du få de bedste råd lige her.

Det er helt okay at holde det inde

Nej, det er det så overhovedet ikke. Du skal aldrig holde dig, for det har altså en dårlig effekt på din krop. Måske synes du ikke, det er rart at skide på arbejdet eller hos fyren for den sags skyld, men du bliver virkelig nødt til at gøre det. For lige at give dig endnu et dejligt billede inde i hovedet, kan du forestille dig, hvordan lortet hober sig op inde i din krop, når du holder det inde. Du kan både få oppustet mave og forstoppelse, så bare kom i sving!

Svesker er det eneste, der hjælper på forstoppelse

Har du forstoppelse? Så behøver du altså ikke at tvinge svesker ned. Der er flere forskellige ting, der kan hjælpe på det. Det behøver faktisk ikke engang være madvarer. Du kan for eksempel lave yogaøvelser, der kan hjælpe lortet på vej. Jep, den er god nok – de rigtige bevægelser kan sætte gang i tarmene.

Hvis din lort skifter farve, er det et dårligt tegn

Nu foreslog jeg tidligere at tage en tur til lægen, hvis din lort er blå, men et farveskift på din lort er ikke altid ensbetydende med noget dårligt. Der er virkelig meget, der har indflydelse på, hvilken farve din lort har. Det kan både komme an på det mad og de drikkevarer, du indtager, men sådan noget som medicin kan også have en indvirkning. Så du behøver altså ikke gå i panik med det samme.

Grøn lort er lig med dårlig mave

Grøn lort forbinder vi vist ofte med fugleklatter eller lort i tegnefilm, ik’? Men det er altså også ret normalt for os mennesker at lave lort, der er grønt. Og jo, det kan godt betyde, at du har dårlig mave, men de grønne grøntsager, du spiser, kan også gøre lortet grønt. Og hvis du er til det lækre, syntetiske slik fra bland selv butikken, der stråler neongrønt, så er det fyldt med grønt farvestof, der let kan være årsag til farven på din lort.

Det er okay at tvinge det ud

Er det en af de myter om lort, du tror på? For så kan du godt tro om igen. Det er nemlig SLET ikke okay. Det er en af de mange fejl, du måske begår, når du skal skide. Hvis du presser og presser og presser, kan du faktisk risikere at få hæmorider af det. Ja, det er knapt så lækkert, så du må hellere stoppe med at tvinge det ud!

Det SKAL flyde

Aaargh, det behøver det altså ikke. Faktisk er det bedre omvendt. Lortet skal helst synke til bunds, for det betyder, at maden er blevet fordøjet ordentligt. Hvis du ser en flyder i toilettet, kan det betyde, at din lort indeholder nogle gasser, eller det kan betyde, at du har en infektion i tarmene.

Kender du mon andre myter om lort?

Kilde: Gurl