8 steder fra Disney-film, du SKAL opleve i virkeligheden

Disse steder fra Disney-film findes i virkeligheden

author
Mette Pabst

Disney-film er fyldt med skønne historier, overnaturlige væsner og fuldstændigt betagende scener. Men det er langt fra alt i Disney-film, der er ren fantasi. Der er faktisk flere steder fra Disney-film, du kan besøge i virkeligheden.

Og hvad er bedre end at tage din veninde under armen og rejse på eventyr til steder, der er som taget ud af et Disney-eventyr? Vi har fundet otte steder fra Disney-film til dig, som du skal rejse til, hvis du er en ægte Disney-fan.

Læs også: Hvis Disney havde lært os at flirte, så det sådan her ud

1. Klokkeren fra Notre Dame

Et af de steder fra Disney-film, du helt sikkert kender, er dette. Og derfor er den her selvfølgelig selvskrevet på listen. Den smukke kirke Notre Dame spiller en så stor rolle i Klokkeren fra Notre Dame, at den endda er med i navnet på filmen. Når man ser Quasimodo svinge sig fra gargoile til gargoile på toppen af Notre Dame, så får man altså lidt lyst til at se den smukke kirke i virkeligheden. Hvis du får samme feeling, så er det bare at booke et fly til Paris.

2. Tangled

En hel by, der ligger på en lille ø i havet omgivet af vand? Det her er et af de steder fra Disney-film, vi godt gad besøge. Det er så smukt, at man næsten ikke kan tro, at det eksisterer i virkeligheden. Men byen fra Tangled (der på dansk hedder To på flugt) findes faktisk i virkeligheden. Du skal bare booke et par billetter til byen Mont-Saint Michel, der ligger i Frankrig.

3. Frozen

I denne her film er det ikke en speciel seværdighed, der har givet inspiration til filmen, men et helt land! Hele Frozen-verden er som taget ud af Norge. Og der er også flere lokationer, der går igen. For eksempel er det kapel, hvor Elsa skal krones til dronning, efter sigende inspireret af Sankt Olafs kirke (ja, Olaf) i den norske by Balestrand.

4. Skønheden og udyret

Den charmerende, støvede landsby, som Belle bor i, er ikke ren fantasi. Landsbyen i Skønheden og Udyret er lavet med inspiration fra Frankrig, nærmere bestemt Alsace-regionen. Her ligger en masse smukke landsbyer, som man snildt kunne forestille sig, Belle kom travende igennem med næsen begravet i en bog.

Eguisheim, Alsace, France

Credit: Mauro Coimbra

5. Brave

Endnu en af de Disney-film, hvor et helt land har været inspirationskilde. Brave (eller Modig på dansk) handler om den skotske prinsesse Merida, der er mesterlig bueskytte og ikke gider gøre alle de ting, som prinsesser skal. Hun følger sine egne veje. Og da hun på et tidspunk vil ændre sin skæbne, er det på denne gådefulde destination, det sker:

De mystiske sten findes i virkeligheden og hedder Callanish Standing Stones. Dem kan du se, hvis du tager et smut forbi Nordirland. De ser lige så gådefulde ud i virkeligheden.

6. Peter Pan

Ønskeøen ligger mellem stjernerne, og man skal bare tage Mælkevejen dertil. Men for de fleste af os er Ønskeøen lidt svær sådan lige at komme til. Til gengæld er der en anden destination i Peter Pan, som du let kan besøge: Big Ben! Da Peter Pan, Wendy og hendes brødre flyver til Ønskeøen, slår de et smut forbi Big Ben, hvor de lander på urets visere. Hvis du tager til London på en sightseeing, kan det være, du kan spotte Peter Pan ved aftentid.

7. Herkules

Den kække vidunderdreng, halvgud og hel-helt er en all time favorit. Og der er absolut ikke lagt skjul på, at filmen, som trækker på den græske mytologi, foregår i Grækenland. Derfor er der også meget af den arkitektur, du finder i tegnefilmen, som du kan finde i Athen. Måske er du heldig at møde Herkules i gang med en frisbee-turnering.

View this post on Instagram

#parthenon #merveilledumonde #wonderfullofworld #greece #athens #athena #temple #acropole #grèce #bleu #blue sky

A post shared by Rémi DP (@mastarchef) on

8. Den lille havfrue

Den her er lidt sjov. For vi kender jo udmærket historien om Den lille havfrue, som H.C. Andersen har skrevet. Og vi ved, at fortællingen finder sted i de danske have. Alligevel er det et schweizisk slot, der siges at være inspiration til prins Eriks slot, hvor Ariel valser rundt på sine to ben, men uden en stemme.

Når vi ser slottet, kan vi dog godt forstå Disney. Det schweiziske slot Château de Chillon er virkelig tryllebindende.

https://www.instagram.com/p/BmJLichBIJ3/?tagged=ch%C3%A2teaudechillon