8 ting, du HELT sikkert kender, hvis du er den yngste i søskendeflokken

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Hvis du er den yngste af dine søskende, så har du helt sikkert måtte finde dig i meget. Du fortjener lige at give dig selv et klap på skulderen, over alle de ting du har måtte udstå. Så hvor mange af de her otte ting kan du mon genkende i din egen rolle som lillesøster?

Læs også: 10 tegn på, at du er bedste veninder med din søster

1 Upopulær legekammerat

Dine ældre søskende ville ALDRIG have dig med til at lege. Og du skulle også holde fingrene langt væk fra deres legetøj. Medmindre ingen af deres venner kunne lege, så var lillesøster pludselig god nok.

2 Babyen

Lige meget, hvor gammel du bliver, vil du altid være den yngste. Derfor behandler jeres forældre stadig dig som et barn … I deres øjne vil du bare altid være ‘den lille’. Det kan være møgirriterende. Meeen når det kommer til at blive forkælet, er det alligevel meget rart. Wink-wink.

3 Boss

Selvom du er blevet voksen, så vil dine ældre søskende aldrig helt indse det. Derfor kan de stadig blive lige så bossy over for dig, som da I var børn. Af og til kan det virke helt uforståeligt for dem, at de ikke længere har ret til at bestemme over dig.

4 Du kom meget mere til skade

Alt var prøvet af på dine ældre søskende. Dine forældre vidste ligesom, hvad et barn kunne holde til. Derfor var de ikke lige så forsigtige med dig, og du blev da heller ikke pakket ind i vat på samme måde som den førstefødte. Det steg dig måske lidt til hovedet, og fik dig til at føle dig uovervindelig – så du kom rigtigt meget til skade som barn.

Læs også: 8 ting, du kender, hvis du er VIRKELIG klodset

5 Meeen

At det hele var prøvet af på sine søskende først, gav dig også en fordel som den yngste. For du kunne slippe af sted med det meste … Dine ældre søskende havde nemlig allerede gjort noget, der var MEGET værre. Og fordi dine forældre havde været hele møllen igennem før, fik du også lov til meget mere.

6 Starstrucked

ALT hvad dine ældre søskende gjorde, var sejt. Ingen tvivl om, at du var deres største fan… Hvilket måske blev udnyttet lidt for meget af dine søskende. Du sad gladeligt hårmodel, når din storesøster skulle lege frisør. Og hvem var forrest i rækken med ninjasvær og maske, når din bror ville lege Turtles? Det var du!

7 Not so fashionable

Som den yngste søskende i flokken har du HELT sikkert været offer for aflagt tøj. Dine forældre kunne ikke se problemet i, at alle dine veninders vinterjakker var lyserøde med Barbie på,- og du selv rendte rundt i din storebrors aflagte ‘Chicago Bulls’-jakke. For den havde jo været ret så dyr i sin tid …

8 Anders, Pernille, nå nej – Louise …

Som den yngste er du vant til at reagere på alle andre navne end dit eget. Du lystrer nu både på dine ældre søskendes navne, din hunds navn eller dine fætre og kusiners navne. Som den yngste i flokken kan hverken dine forældre eller bedsteforældre finde hoved og hale i, hvem du nu er.

Læs også: 10 ting, som du HELT sikkert kender, hvis du er fra 90’erne