Bliv mindre afhængig af din telefon på kun en uge

Hvis du er afhængig af telefonen, kan du afvænne dig med disse tips på en uge

author
Emilia Jacobsen

Den er efterhånden blevet så stor en del af vores hverdag, at det ville være meget mærkeligt, hvis den pludselig ikke var der. Ja, vi snakker selvfølgelig om mobiltelefonen. Den kan faktisk påvirke hverdagen negativt på rigtig mange måder. Vidste du for eksempel, at mobiltelefonen kan ødelægge dit forhold? Det er fandme dumt, hvis ens forhold skal gå i stykker på grund af et lille, åndssvagt apparat. Så hvis du har lyst til at komme lidt på afvænning, så skal du følge med her. Vi giver dig en guide til, hvordan du kan blive mindre afhængig af telefonen på kun en uge. Følg planen, og mærk, hvor rart det egentlig er.

Dag 1

Første dag i dit nye mobilfrie liv. Det første, du skal gøre, er at få ryddet op i telefonen. Sorter dine billeder – læg dem, du vil beholde, ind på computeren, og slet dem, du ikke gider at have. Det samme gælder apps. Få så slettet dem, du ikke bruger. Det vil føles som om, du får ryddet op i dit liv. Næsten altså.

Dag 2

På andendagen skal du bevæge dig lige så stille væk fra din telefon. I stedet for at bruge din telefon som vækkeur, skal du bruge et godt gammeldags et. Din telefon skal altså være helt uden for rækkevidde, når du ligger i sengen.

Dag 3

I dag skal du holde dig fra din telefon både morgen og aften. Plejer du at kigge på din mobil som det første om morgenen og det sidste om aftenen ligesom så mange andre? Det er slut nu. Det er en dårlig vane, og den skal du vænnes af med, længere er den ikke.

Dag 4

Åh, alle de notifikationer, der kommer i løbet af dagen. Det er jo til at blive sindssyg af. Oftest er de jo ikke engang relevante for dig. Derfor er det på tide at ignorere dem. Enten skal du slå dem fra, eller også skal du vente med at kigge på dem til sidst på dagen. Lad dem stå. De forsvinder ikke, så de kan sagtens vente.

Dag 5

I dag står den på ingen sociale medier. Ja, du hørte rigtigt. Du må hverken tjekke Facebook, Instagram, Snapchat eller noget som helst i den stil. Det er forbudt område i dag. Det er altså slet ikke så svært, som det umiddelbart lyder til. No worries, du kommer til at have det SÅ godt i dag.

Dag 6

Nu er det tid til at bruge din telefon som telefon. Oprindeligt blev telefonen produceret for at kunne ringe og skrive, og det er lige, hvad du må bruge den til i dag. Ingen andre apps må være tilgængelige for dig i dag. Så ring og snak med din mor eller veninde. Skriv en sjov SMS til kæresten. Det er fuldt lovligt.

Dag 7

I dag skal du klare hele dagen helt uden din telefon. Jep, du hørte rigtigt. Ikke noget med at tage den med på arbejde eller i skole. Ikke noget med at glo på den hvert andet minut. Nope, det er slut. Den skal slukkes og ligge derhjemme hele dagen, uden du rører den. Bare vent – du vil mærke en skøn befrielse indeni. Måske vil du ikke engang tænke over det? Du har trods alt varmet op til den her dag hele ugen. Er du mon klar til ikke at være afhængig af telefonen nu?