De ÆGTE regler for drukspillet Vandfald

Find de ægte regler for vandfald her

author
Emilia Jacobsen

Kender du drukspillet Vandfald? Ja, det gør du nok. Måske kender du det også under andre navne som King’s Cup, Rundt om flasken, Gud, og vi kunne blive ved. Kært barn har mange navne, men også mange forskellige regler. Vi giver dig derfor her et simpelt overblik over de regler for Vandfald, du bør spille med.

Læs også: 6 sjove drukspil til weekendens fester

De ægte regler for Vandfald

Det første, I skal gøre, er at sætte en flaske på bordet og lægge et kortspil i en cirkel rundt om flasken. I skiftes så til at trække et kort fra bunken en for en. Når du er færdig med kortet, skal du lægge det ovenpå flasken, så der til sidst dannes en bunke ovenpå. Nu gælder det om hverken at bryde cirklen eller vælte kortbunken ned fra flasken, så er der nemlig straftår!

Lad os da få styr på, hvad de forskellige kort betyder

  • 1-5 sort: Du skal drikke det antal tåre, som kortet viser.
  • 1-5 rød: Du må give det antal tåre væk, som kortet viser.
  • 6: Tissekort. Du må KUN gå ud at tisse, hvis du har tissekortet. Du må gerne gemme det til senere brug eller sælge det for tåre.
  • 7: 7-tabellen. Du starter med at sige “1”, personen til venstre for dig siger “2”, personen til venstre herfor siger “3”. Og sådan fortsætter I. Når I kommer til tallene i 7-tabellen gælder det så om IKKE at sige “7”, “14”, “21” og så videre, men i stedet sige “bum”. Hvis en person kommer til at sige et tal, der indgår i 7-tabellen, stopper I, og denne person bliver straffet med en tår.
  • 8: Kategori. Du vælger en bestemt kategori. Dette kan være alt fra drinks, bilmærker, tøjbutikker til danske byer med F. Alle skal nu på skift sige noget, der rammer inden for den valgte kategori. Den, som ikke kan komme på noget, straffes med en tår.
  • 9: Regel. Lav en regel, der gælder for alle i selskabet. Det kan være alt fra, at man skal tage den lille mand af glasset, hver gang man drikker, til at man ikke må tiltale nogle i selskabet ved navn.
  • 10: Vandfald. Du starter et vandfald. Det vil sige, at når du starter med at drikke, skal alle andre også drikke. Først når du stopper med at drikke, må personen til venstre for dig stoppe med at drikke, og sådan forsætter det i rækken.
  • Knægt: Mandeskål. Alle mænd i selskabet skåler og drikker
  • Dronning: Pigeskål. Alle piger i selskabet skåler og drikker.
  • Konge: Kongen. Du skal sætte kortet i din pande. Indtil en ny deltager trækker en konge, bestemmer du alt. Du kan for eksempel give tåre ud eller lave specielle regler.

Tror du ikke, du er ved at have styr på de regler for vandfald nu? Det er da bare om at komme i gang med spillet. SKÅÅÅL!

Prøv også: Det perfekte Rihanna-drukspil til weekenden