Få opskriften på den lækreste cheesecake med Daim

Hverdag

VIDEO: Den lækreste cheesecake med Daim

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den april 28, 2017

Så bliver det vist ikke mere lækkert – hvis du altså kan lide Daim. For det skal du kunne for at kunne lide denne kage. Men så vil du til gengæld heller ikke kunne få nok af den. Her får du den lækreste cheesecake med Daim.

Vi starter med en lille advarsel: Hvis du laver denne kage til dine gæster, så sørg for, at der er rigeligt. Du kan nemlig være helt sikker på, at alle vil ELSKE den her cheesecake med Daim.

Se ingrediensliste og vejledning under videoen. 

 

Det skal du bruge til 12 cupcakes (eller én springform)

280 g. Daim (5 pakker á 56 gram)

180 g. Digestive kiks

100 g. smør

400 g. Philadelphiaost

300 g. piskefløde

1 dl. sukker

12 muffinforme

Sådan gør du

Start med at knuse dine kiks, hakke dine Daim og smelte dit smør. Bland kiks, smør og 2/3 Daim i en skål, og rør det rundt et par minutter.

Fordel blandingen i bunden af dine muffinforme, så de er cirka halvt fyldte, og pres den krummede masse fast. Sæt dem bagefter i køleskabet i en halv time.

Mens de køler lidt af, pisker du fløde og sukker helt stift. Tilføj Philadelphia, og pisk 15 sekunder – bare så det er fordelt i flødeskumsmassen. Tilføj resten af de hakkede Daim i flødeskumsblandingen (du kan eventuelt lade en smule være tilbage til pynt), og pisk et par sekunder – du kan også vælge bare at røre det i med en ske.

Tag dine muffinforme ud af køleskabet, og fyld dem op med flødeskumsmassen. Stil dem i køleskabet i mindst fire timer.

Når du skal spise dem, så tag dem ud af køleskabet, ud af dine muffinforme og anret dem. Du kan slutte af med at drysse det sidste hakkede Daim over dem.

TIP! Tag dem først ud af køleskabet, når de skal spises. Flødeskumsmassen kan godt blive lidt blød ellers. Til gengæld smager kagen stadig megagodt, hvis den står i køleskabet natten over – den kan endda sagtens klare to nætter.

ENJOY!