Denne ene ting, som du gør hver eneste dag, ødelægger din selvtillid

Føler du, at andre ødelægger din selvtillid? Heldigvis kan du selv gøre noget for at stoppe det.

author
Anja Bruneskjold

Måske tænker du slet ikke over det. Men jo, du gør stensikkert det samme som de fleste andre piger. Du tænker dårligt om dig selv. Måske ikke sådan konstant, men du kan garanteret komme i tanker om flere situationer, hvor du faktisk tænker ret negative tanker om dig selv. Og det ødelægger din selvtillid.

Alle er perfekte

Mange piger render rundt og føler, at de generelt gør alting på en forkert måde. Og det gør faktisk, at de er bange for at faile og er nervøse for at kaste sig ud i nye ting. Det viser sig desværre også, at halvdelen af alle piger bevidst undgår at prøve nye ting, mens de er i puberteten. Og det er altså netop, fordi de er bange for at “fejle”. Derudover føler otte ud af 10 piger sig pressede til at skulle være perfekte. Always sætter med deres #LikeAGirl-kampagne fokus på netop de problemer.

Mange piger oplever ofte, at der bliver sagt onde og dårlige ting til og om dem, og det er altså helt klart med til at påvirke selvtilliden i en dårlig retning. Du har helt sikkert hørt udtrykket “at kaste som en pige”. Og yes, det har en reeet negativ klang. Det vil Always med deres #LikeAGirl-kampagne gerne lave om på. For det ER jo ret sejt at være pige. Og det er altså bedst for dig at lade være med at fokusere på, hvad andre tænker om dig. I stedet bør du helt klart gøre det, du elsker. Og nej, det er ikke altid så nemt, men det er altså nødvendigt for dig, så andre ikke ødelægger din selvtillid.

Sådan kan du få det bedre med dig selv

Tænk positivt

Helt grundlæggende handler det faktisk om at tænke positivt. Og det er naturligvis meget lettere sagt end gjort. Fordi mange piger desværre føler, at de skal være perfekte, kan de nemt komme til at finde “fejl” ved sig selv. Men hvad med dig – tænker du nogensinde på de gode ting ved dig selv? Selvom det kan være svært, kan du stensikkert godt finde tre seje ting ved dig selv, som du kan huske at minde dig selv om hver eneste dag.

Prøv noget nyt

Always sætter fokus på det her med at turde prøve nye ting. Du skal simpelthen bare springe ud i det – lige meget hvad det er. Og så skal du naturligvis være ligeglad med, hvad andre tænker. Sig til dig selv, at du er sej. Og tænk over, hvad du har fået ud af de fails, du har lavet. Vi vil vædde med, at du helt sikkert bare har udviklet dig. Win!

Dyrk sport

Det kan godt være, du i forvejen dyrker en eller anden form for sport. Men har du overvejet at begynde til en ny? Vi besøgte nogle af Always’ mange #LikeAGirl-camps, og pigerne havde altså kun fede ting at sige om dem (7 piger fortæller om de FEDESTE ting ved at dyrke sport). Så det er måske ikke helt dumt at overveje for eksempel at tage med til stævner enten i forbindelse med den sport, du allerede dyrker, eller en helt ny.

Hvorfor er det sjovt at dyrke sport

Du ved det sikkert allerede, men der findes jo tusindvis af sjove ting ved at dyrke sport. Og det kan både være sjovt sammen med din veninde (Derfor burde du dyrke sport sammen med din veninde) og sammen med folk, du ikke nødvendigvis har mødt før. Og det er faktisk netop i forbindelse med sport, at du virkelig kan tænke på Always’ budskaber fra #LikeAGirl-kampagnen. Sig til dig selv, at du er for sej og derfor SAGTENS kan kaste dig over en ny sport. Og hvad så hvis du “fejler”? Ja, hvad så? Det er lige meget. Og alle gør det! Hvis du er bange for at springe ud i nye ting, spænder du faktisk bare ben for dig selv og ødelægger din selvtillid.

Annonce for Always