Derfor burde du drikke mere vin

Er vin sundt, spørger du. Ja, det kan man godt sige, hvis man kigger på disse mange fordele og goder ved at drikke vin

author
Rebeca Pons

Okay, vi starter lige med at sige, at vi selvfølgelig ikke har lyst til at opfordre til alkoholisme, så hvis du lige tager nedenstående med et gran salt, vil det være super. Men vi stiller jo tit os selv spørgsmålet, er vin sundt? Og det kan man vel godt sige det her med de fordele her (høhø).

[banner]

Læs også: Derfor er kvinder, der drikker vin, bedre i sengen

Men helt seriøst, vin er lækkert. Du får det ganske rart i kroppen, når du sladrer med dine veninder over et godt glas vin – okay, en flaske. Vi har kigget nærmere på sagen, og det er ikke kun smagen, der er årsagen til, at du burde åbne en flaske noget oftere.

Vin giver dig en god hukommelse 

Okay, måske ikke lige efter fire glas. Men en undersøgelse lavet af Columbia University viser, at hjernens funktion falder markant hurtigere hos folk, der ikke drikker end hos folk, der drikker moderat. Så drik, drik, drik!

Du kan lave de fineste lysflasker

Vinflasker brugt til pynt
Vinflasker set på Etsy.com

Du kan selv regne ud, hvordan du skal tømme flaskerne for at kunne lave de flotte lys. Kan du lige forestille dig, hvordan disse flotte flasker vil pynte vindueskarmen her til vinter?

Vindrikkere har en 34 procent lavere dødelighed end dem, der drikker øl eller spiritus 

Det lyder lidt for vildt til at være sandt. Men hey, videnskaben har talt – der er blevet lavet en undersøgelse omkring det. Så stik mig den Amarone, nu!

 

Bare et enkelt glas, tak!

Hvor mange glas vin må jeg drikke?
Glasset er set her

Og hvem bestemmer egentlig størrelsen på dette ene glas? Vi tænker, at denne størrelse er meget passende efter en lang dag på arbejde.

Vin reducerer risikoen for depression

Er vin sundt? En undersøgelse har vist, at to til syv glas vin om ugen reducerer risikoen for, at du bliver deprimeret. Så gør dig selv den tjeneste at drikke vin. Du bliver også så glad, når du drikker vin sammen med veninderne, kæresten, kollegaerne og alene… Okay, du bliver glad af at drikke vin sammen med ALLE.

Du kan få is, der er lavet af vin

Hvordan laver jeg is af vin?
Foto: BAR-is. Isen kan købes hos BAR-is

Is er lækkert. Vin er lækkert. Is der smager af vin er dobbeltlækkert. Det må helt ærligt være den perfekte is. Både når du holder middag for pigerne eller ligger derhjemme med kærestesorger og ikke kan beslutte dig for, om du skal drukne sorgerne i is eller vin. Hvorfor ikke en kombi?

Du kan lave den fineste opslagstavle af vinpropper

Den er ikke bare virkelig flot, men det er også en virkelig god undskyldning for at drikke virkelig, virkelig, virkelig mange flasker vin. Nu har vi vist overtalt dig til at lave den opslagstavle. Og nu ved du vist også, hvad du skal svare på spørgsmålene: Er vin sundt? Og skal du drikke mere af det?