Derfor er det okay at aflyse din aftale med din veninde – bare fordi du ikke gider

Foto/ Shutterstock

author
Rebeca Pons

Du kender helt sikkert situationen. Du har en aftale med din veninde, men du orker bare ikke. Det er ikke, fordi du ikke kan lide hende, du kan bare mærke, at du ikke orker. Du vil egentlig bare gerne være alene, se Netflix og spise flødeboller og Malaco Mix. Du har allermest lyst til at aflyse din aftale i form af en lille løgn om, at du er blevet syg eller har ondt i hovedet.

Men hvorfor er det egentlig, at du føler, at du bliver nødt til at lyve?

Hvorfor kan du ikke bare være ærlig og sige det, som det er? Det handler jo nok om, at du ikke har lyst til at såre din veninde, og det forstår jeg godt. Det hader jeg også. Du vil sikkert heller ikke have, at hun sidder med en følelse af, at du ikke gider hende og jeres venskab. For det vil du jo gerne. Faktisk er du rigtig glad for din veninde, og du elsker at tilbringe tid sammen med hende.

LÆS OGSÅ: Du ved, I er bedste veninder, hvis du kan sætte kryds ved disse 10 ting.

Men bare ikke liiige i dag, hvor du har en aftale med hende. Der vil du bare gerne være alene – ikke sammen med hende. Det kan for eksempel være, at du er træt, det kan være, du bare vil være alene, men det kan også være, at du har haft virkelig mange planer for nylig og bare har brug for at være dig selv.

Og det er altså helt okay. Det er faktisk mere end okay. Vi kender alle til de dage, hvor vi bare gerne vil være alene. Sådan nogle dage har din veninde også.

Vær ærlig

Derfor er det langt bedre, hvis du bare er ærlig og siger tingene, som de er. Det er helt okay at sige, at du simpelthen bare har en off day, og at du bare har brug for at lave ingenting derhjemme – uden at skulle tage stilling til nogen eller noget som helst. Hvorfor skulle det ikke være okay at sige? Hun er trods alt din veninde, og I plejer at kunne være ærlige over for hinanden.

Hvis hun er god veninde, vil hun forstå dig. Hun vil ikke blive sur, hun vil derimod værdsætte din ærlighed. Så klap kage med de hvide løgne, og sig tingene, som de er. Det er helt okay!

Du ville jo også synes, at det var helt okay, hvis hun sendte dig en SMS med ordene: ‘ Ej skat, jeg kan mærke, at jeg bare har brug for at være mig selv i dag og lave ingenting. Er det ikke okay, at vi rykker vores aftale til næste uge’?

Ville du ikke?

LÆS OGSÅ: Dette er den bedste måde at aflyse en aftale på